«Να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη» ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ValdisDombrovskis,η Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατά τη διάρκεια της  συζήτησης για το Ταμείο Ανάκαμψης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η κα. Ασημακοπούλου ζήτησε να μην αγκυλωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε δυσθεώρητες γραφειοκρατικές διαδικασίες και εμπόδια αλλά να δώσει έγκαιρα μια γενναία οικονομική ενίσχυση στην πραγματική οικονομία για να αναχαιτίσει κύματα λουκέτων σε επιχειρήσεις και νέων ανέργων.
Προέτρεψε δε τα Κράτη Μέλη να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας, η οποία έχει ήδη καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το δικό της Εθνικό Σχέδιο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές.
«Η ταχύτητα στην εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι το κλειδί, για να πετύχει τους στόχους για τους οποίους σχεδιάστηκε»είπε χαρακτηριστικά η Ευρωβουλευτής, κλείνοντας την τοποθέτησή της.

Ακολουθείτο κείμενο της τοποθέτησης:
Κυρίες και κύριοι,
Όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, «η απόφαση για το Ταμείο Ανάκαμψης ήταν ιστορική».
Το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί ένα συλλογικό τείχος προστασίας και αλληλεγγύης, για τις χώρες τις Ευρώπης που χρειάζονται επανεκκίνηση στην οικονομία τους, και μια ανάσα για τους εθνικούς προϋπολογισμούς, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.
Μένει πλέον να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη. Αυτό που θα μετρήσει καταλυτικά στη διαδικασία αναστροφής της ύφεσης σε ανάπτυξη, θα είναι ο παράγοντας του χρόνου.

Η επίσπευση, δηλαδή, της εκταμίευσης, ώστε τα χρήματα άμεσα να διατεθούν στην πραγματική οικονομία, αναχαιτίζοντας κύματα λουκέτων σε επιχειρήσεις και νέων ανέργων.
H Ελλάδα έχει ήδη καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το δικό της Εθνικό Σχέδιο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. Δεν συμφέρει κανένα Κράτος Μέλος να καθυστερεί. Η Κομισιόν από την πλευρά της δεν πρέπει να αγκυλωθεί σε δυσθεώρητες γραφειοκρατικές διαδικασίες και εμπόδια. Η κινητήρια δύναμη της οικονομίας είναι η ψυχολογία της αγοράς. Για να αναστραφεί το κακό κλίμα, θα πρέπει να δοθεί, έγκαιρα μια γενναία οικονομική ενίσχυση.

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής.
Εξερχόμαστε σταδιακά από την πανδημική κρίση, αλλά ρισκάρουμε να εισέλθουμε σε ένα οικονομικό αδιέξοδο, την επόμενη κιόλας ημέρα, αν δεν κινηθούμε αποφασιστικά και κυρίως, με ταχύτητα. Η ταχύτητα στην εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι το κλειδί, για να πετύχει τους στόχους για τους οποίους σχεδιάστηκε.