Ξεκίνησαν από σήμερα 19 Ιουλίου οι εγγραφές των παιδιών δημοτών Κομοτηνής, με ή χωρίς αναπηρία, που μπορούν να φιλοξενηθούν δωρεάν το φετινό καλοκαίρι στην κατασκήνωση του κρατικού προγράμματος «Παιδική Εξοχή Μάκρης». Οι εγγραφές διαρκούν μέχρι τις 23 Ιουλίου και γίνονται καθημερινά από τις 9:00 έως τις 14:00 στο Κέντρο Κοινότητας Κομοτηνής Γ. Μαρασλή 1.
Τηλ. Επικοινωνίας: 2531032401. E- mail: kekkomotinis@gmail.com.

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι είναι:
• 1η Περίοδος: 26 Ιουλίου – 4 Αυγούστου 2021 (μόνο ΑμεΑ)
• 2η Περίοδος: 6 Αυγούστου – 15 Αυγούστου 2021 (για παιδιά χωρίς αναπηρία)
• 3η Περίοδος: 17 Αυγούστου – 26 Αυγούστου (για παιδιά χωρίς αναπηρία)
• 4η Περίοδος: 28 Αυγούστου – 6 Σεπτεμβρίου 2021 (για παιδιά χωρίς αναπηρία)

Προϋποθέσεις εγγραφής:

α) Στις Παιδικές Εξοχές γίνονται δεκτά παιδιά που έχουν ανάγκη παραθερισμού και οι οικογένειές τους δεν μπορούν με δικές τους δαπάνες να καλύψουν την ανάγκη αυτή, ηλικίας 7 έως 15 ετών.

β) Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται κατόπιν ιατρικής εξέτασής τους, με την επίδειξη των βιβλιαρίων εμβολίων τους, σε Κέντρα Υγείας, αλλά και από ιδιώτες γιατρούς.

γ) Σε κάθε παιδί θα δίνεται Δελτίο Κατασκηνωτή στο οποίο, εκτός από τα ατομικά στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο, ηλικία, μέλη οικογένειας, τηλέφωνο κλπ.) θα καταγράφεται κάθε παρατήρηση του γιατρού για την υγεία του παιδιού.

δ) Από τις κατασκηνώσεις αποκλείονται, μέχρι αποκαταστάσεως της Υγείας τους, τα παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα και εντελώς τα παιδιά που πάσχουν από ψυχονευρωτικά νοσήματα (επιληψία κλπ.).

Κατά την εγγραφή πρέπει να προσκομίζονται:

1. Το Δελτίο Κατασκηνωτή, όπου θα βεβαιώνονται από τον γιατρό τα εμβόλια των παιδιών, ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά ή ψυχονευρωτικά νοσήματα και μπορεί να φιλοξενηθεί στην κατασκήνωση.

2. Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα, στην οποία να αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους, ο αριθμός μελών της οικογένειας και ο τύπος της (τρίτεκνη, πολύτεκνη, μονογονεϊκή κτλ), καθώς και άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά, όπως ανεργία, απορία, μειονότητα κτλ.

3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Από το Υπουργείο Υγείας συστήνεται όλα τα παιδιά κατά την προσέλευσή τους να διαθέτουν και να επιδεικνύουν στους υπευθύνους αρνητικό αποτέλεσμα ελέγχου με ταχεία μέθοδο ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) που πραγματοποιήθηκε εντός 24 έως 48 ωρών από την προσέλευσή τους. Κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου, τα παιδιά θα υποβληθούν εκ νέου σε έλεγχο από κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ σε rapid test ή self test, εντός του χώρου της κατασκήνωσης.