Ενα έργο που ήταν αίτημα πολλών χρόνων των δημοτών του Ιάσμου αλλά και όσων βρίσκονταν στην περιοχή, δηλαδή η αποκατάσταση της άθλιας κατάστασης του οδοστρώματος στον κεντρικό δρόμο του Ιάσμου που ταλαιπωρούσε κατοίκους και περαστικούς, βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη.

Ετσι οι εργασίες αναβάθμισης του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της ΠΕ Ροδόπης εντός του οικισμού Ιάσμου βρίσκονται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο του έργου «Συντηρήσεις οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», με στόχο την αποκατάσταση βλαβών και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Το έργο, προϋπολογισμού 3.200.000 ευρώ, αφορά συνολικά 21,70 χλμ. του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της ΠΕ Ροδόπης.

Η παρέμβαση στο οδικό δίκτυο εντός του οικισμού Ιάσμου ήταν αναγκαία εξαιτίας της κακής κατάστασης του οδοστρώματος. Υπό την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλου Τοψίδη πραγματοποιούμε στοχευμένες παρεμβάσεις βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών της ΠΕ Ροδόπης, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Εμμανουήλ Ταπατζάς κατά την σημερινή επίσκεψή του στον Ίασμο, μαζί με τον Μολλά Ισά Ριτβάν εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα Ψηφιακής Μετάβασης, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Πολιτικής Γης και τον περιφερειακό σύμβουλο Αχμέτ Οσμάν Πεχλιβάν.

 

Την ικανοποίησή του για την εκτέλεση του έργου και τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλο Τοψίδη γιατί ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα πάγιο αίτημα των ανθρώπων του Ιάσμου, εξέφρασε ο δήμαρχος Ιάσμου Ιμάμ Τζανέρ, σε συνάντηση που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης και τους περιφερειακούς συμβούλους, τους οποίους επίσης ευχαρίστησε. Στη συνάντηση παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Ιάσμου Γιάννης Κουτσουγιάννης και Ερκάν Κιντς.

Οι εργασίες στον Ίασμο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αυτές τις μέρες και θα βελτιώσουν τμήματα στο οδικό δίκτυο που είχαν υποστεί σοβαρές βλάβες και εγκυμονούσαν κινδύνους για την ασφάλεια των οδηγών. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των οχημάτων και είναι απαραίτητη η συμμόρφωση όλων στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για τον περιορισμό της όποιας όχλησης προκύψει.

Υπενθυμίζεται ότι τα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου ΠΕ Ροδόπης στα οποία προβλέπεται να πραγματοποιηθούν εργασίες είναι:

Α. Εργάνη – Ν. Πέτρα – Πελαγία

Β. Δυτική έξοδος Κομοτηνής: από διασταύρωση με Μεραρχίας Σερρών έως κόμβο Υφαντών

Γ. Έξοδος Κοσμίου – Ξυλαγανή – Προσκυνητές και τμήματα από Μαρώνεια προς Άγιο Χαράλαμπο: εργασίες σε 8 θέσεις (και εντός οικισμών Ξυλαγανής και Προσκυνητών)

Δ. Επαρχιακή οδός Κομοτηνής Αμαξάδων έως οικ. Πολυάνθου: εργασίεςσε 4 θέσεις (είσοδος – έξοδος Μίσχου, διασταύρωση Μ.Πιστού και εντός οικισμού Πολυάνθου)

Ε. Επαρχιακή οδός προς Παγούρια-Μέση: εργασίες σε 6 θέσεις (μετά τη γέφυρα της Εγνατίας – μικρό τμήμα προ διασταύρωσηΜεσοχωρίου – είσοδος Παραδημής – προ του Κόμβου Κρανοβουνίου – από κέντρο έως έξοδοΠαγουρίων και την κάθοδο προς το εκκοκκιστηρίο)

Ζ. Μέγαρο Μουσικής – Διασταύρωση Νυμφαίας

Η. Εντός οικισμού Ιάσμου

Θ. Εντός οικισμού Άγρα