Ξεκινούν από σήμερα οι παράλληλες εκδηλώσεις του 17ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην Συνθήκη της Λωζάνης και γίνεται υπό την αιγίδα της ΠΑΜΘ και του Δήμου Κομοτηνής.

1700 χορευτές όλων των ηλικιών από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα βρεθούν στην Κομοτηνή το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο κλειστό Γυμναστήριο των ΣΕΦΑΑ.

Από σήμερα Πέμπτη ξεκινούν οι παράλληλες εκδηλώσεις. Ετσι το απόγευμα στις 18¨00 ο Σύλλογος Ποντίων Σαπών ΤΑ ΚΑΣΣΙΤΕΡΑ και τα Ποντιακά Σωματεία της Ροδόπης ξεκινούν τη μουσική πατινάδα από τη Λέσχη Κομοτηναίων και με κατάληξη την κεντρική πλατεία απευθύνουν κάλεσμα για τις εκδηλώσεις.

Την Παρασκευή 24/11 ο σύλλογος Ποντίων Φοιτητών διοργανώνει Ποντιακό Γλέντι , το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 18″00 η μεγάλη χορευτική συγκέντρωση των 1700 χορευτών στο γυμναστήριο των ΣΕΦΑΑ και την Κυριακή το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Κοσμά του Αιτωλού μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής θα δοθεί ένα αποχαιρετιστήριο κέρασμα με χορό , δίνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.