“Καταγράψαμε μια σημαντική ήττα , νομίζω όμως ότι με το πρόγραμμά μας μπορούμε να αναδιοργανώσουμε τις δυνάμεις μας , έτσι ώστε από αύριο να ξεκινήσουμε τον πολιτικό μας αγώνα μέσα στην κοινωνία για να φέρουμε ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που αρμόζει” είπε ο βουλευτής Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ.

«Βεβαίως και σεβόμαστε τη συνθήκη της Λωζάνης. Έχω πάρα πολλές φορές διατυπώσει στις απόψεις μου για ορισμένα θέματα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Ροδοπίτες και τις Ροδοπίτησσες για αυτό το αποτέλεσμα παρά τις πιέσεις παρά τη μεγάλη δημοτικότητα που απόκτησε η περιοχή μας τελευταία. Θα σας πρότεινα να σκύψετε πάνω στα πραγματικά προβλήματα της Ροδόπης. Αυτές τις μέρες κανένα κανάλι δεν μίλησε για τη μετανάστευση, για το βιοτικό επίπεδο και τις συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα και εμείς ως κόμμα έχουμε τις αρχές και τις αξίες μας και με αυτά θα πορευτούμε, όπως κάναμε εδώ και δεκαετίες, έτσι ώστε η περιοχή πολιτικά να μπορεί να δικαιώνεται, όπως έκανε απόψε το βράδυ.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων να απαντήσει εαν υπήρχαν παρεμβάσεις του Τουρκικού Προξενείου , απέφευγε να δώσει απάντηση και παρέμεινε στο αποτέλεσμα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη.