Οζ. Φερχάτ – Χ. Ζεϊμπέκ: Να ακουστεί η κραυγή αγωνίας των Ιατρικών Συλλόγων  Α.Μ.Θ. για την κατάρρευση των Νοσοκομείων της ακριτικής Περιφέρειας   

Την κραυγή αγωνίας των Ιατρικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για την κατάρρευση των Νοσοκομείων και της Δημόσιας Υγείας στην ακριτική περιφέρεια, φέρνουν στη Βουλή ο Βουλευτής Ροδόπης και Αν. Τομεάρχης Υγείας Οζγκιούρ Φερχάτ  και ο Βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι προειδοποιούν ότι «ΣTHN ΥΓΕΙΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΈΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ».

Με κοινή Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, οι δυο Βουλευτές ζητούν ενημέρωση για την ανταπόκρισή του στα δίκαια αιτήματα των Ιατρικών Συλλόγων Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, που περιγράφοντας τη ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Σύστημα Υγείας λόγω υποστελέχωσης, ζητούν κίνητρα για τη στελέχωση των νοσοκομείων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ακολουθεί αναλυτικά η κοινή Αναφορά των Βουλευτών και  η κοινή ανακοίνωση των Ιατρικών Συλλόγων Α.Μ.Θ.


 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
Αναφορά
Για τoν Υπουργό Υγείας
Θέμα: Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Α.Μ.Θ. κραυγάζουν την αγωνία τους για την κατάρρευση των Νοσοκομείων
της ακριτικής Περιφέρειας
Οι Βουλευτές Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ και Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ καταθέτουν ως Αναφορά για τον Υπουργό
Υγείας την κοινή ανακοίνωση των Ιατρικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (16.11.23) με την οποία εκφράζουν την αγωνία τους για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Νοσοκομεία της ακριτικής περιφέρειας.

Στην ανακοίνωση που συνυπογράφουν οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου γίνεται αναφορά στην «ερημοποίηση» του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και στις ευθύνες της πολιτείας για τη μη στελέχωσή του.
Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Α.Μ.Θ. ζητούν κίνητρα για τη στελέχωση των νοσοκομείων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, όπως φοροαπαλλαγές, αυξημένη μοριοδότηση, επίδομα για στέγαση κ.λπ. και αναβάθμιση του ιατρικού μισθολογίου.

Αιτούμενοι δε συνάντησης με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προειδοποιούν πως «ΣTHN ΥΓΕΙΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΈΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ».
Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση.

Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.
Αθήνα, 20.11.2023
Οι καταθέτοντες βουλευτές
Φερχάτ Οζγκιούρ
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν