Η Δημοτική Παράταξη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ κάνει γνωστές τις προτάσεις της σε “καιρούς Covid19”

Σχετικά με όσα μέτρα ελήφθησαν η πρόκειται να ληφθούν στον δήμο Κομοτηνής για τον κορωνοϊό, ως Παράταξη Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχουμε να προτείνουμε τα κάτωθι:

1. Να μην προχωρήσουμε ως δήμος Κομοτηνής σε καμμία πρόταση απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Ούτως η άλλως ἡ απόφαση λαμβάνεται κεντρικά από την Πολιτική Προστασία, ούτως η άλλως υπακούουμε μη μπορώντας να κάνουμε κάτι διαφορετικό, ας μην προκαλέσουμε πρόσθετα προβλήματα επειδή εμφανίστηκαν όλα κι όλα δύο (εισαγόμενα) κρούσματα.

2. Να αξιοποιήσει ο Δήμος ΟΛΟ το διαθέσιμο προσωπικό του στην υπηρεσία των συνδημοτών μας πού βρίσκονται σε δεινή θέση, μέσα από την ένταξη όλων στη “Βοήθεια στο Σπίτι”.

3. Να επανεξεταστεί η λειτουργία της λαικής αγοράς με τις αυστηρές προυποθέσεις που προβλέπονται, κυρίως για χάρη των πληττόμενων παραγωγών, εκτός κι αν η απορρόφηση της παραγωγής τους γίνει εξ ολοκλήρου από τον Δήμο, όπως ελέχθη από την διοίκηση.

4. Να απαλλάξει η αρμόδια υπηρεσία τους δημότες από τη μάστιγα των αδέσποτων σκύλων. Οι αγέλες πού σχηματίστηκαν και οι συνθήκες ερημίας πού διαμορφώθηκαν καθιστούν τον αστικό ιστό ΑΒΑΤΟ για καθέναν πού θα θελήσει είτε να περπατήσει είτε να βγάλει το κατοικίδιό του βόλτα. Μη περιμένουμε συμβάντα τύπου Θεσσαλονίκης για να ενεργήσουμε!

5. Να εξεταστεί η δυνατότητα ειδικού ωραρίου (π.χ. 10:00 – 11:00) σε τράπεζες η/και σουπερμάρκετ για τους ηλικιωμένους πού είναι η πιο ευάλωτη στον ιό κοινωνική ομάδα.
Τέλος, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ως τώρα “χαμηλή πτήση” της πανδημίας στη χώρα και στον δήμο μας, προσδοκώντας μιαν αποκατάσταση της κανονικότητας το ταχύτερο δυνατόν.