Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θράκης διοργάνωσε το τέταρτο εργαστήρι Παραδοσιακής Πίτας, προς τις γυναίκες που θέλουν να μάθουν τα μυστικά της σαρακατσάνικης νοστιμιάς.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 2018 με τις πίτες και τα ζυμώματα να αποτελούν για τους Σαρακατσάνους  μέρος της καθημερινότητά τους, το φαγητό, το κέρασμα σε συγγενείς και φίλους.

Τα βασικά υλικά, είναι το νερό, το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι, το τυρί για την στριφτόπιτα, τα χόρτα για την λαχανόπιτα, το ρύζι και η ζάχαρη για την ριζόπιτα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Νάκος επισημαίνει ότι η στέγη είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να μάθει για την κουλτούρα των Σαρακατσάνων σχετικά με την παρασκευή των συγκεκριμένων ζυμωμάτων, ενώ οι πίτες που παρασκευάστηκαν διατέθηκαν τις ημέρες του Πάσχα σε κοινωφελή ιδρύματα της Κομοτηνής.