Συνάντηση στα γραφεία του   Εργατικού  Κέντρου  Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε με τον Σύλλογο Συμβασιούχων Πυροσβεστών Μακεδονίας Θράκης και Βορείου Αιγαίου όπου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Ιωάννης Παπαναστασίου και ο Γραμματέας του ΔΣ του σωματείου Αθανάσιος Διαμαντάκης.

Οι εργαζόμενοι μετέφεραν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες, καθώς και το τεράστιο οικολογικό πρόβλημα που ελλοχεύει από την τεράστια περιβαλλοντική υποβάθμιση, αφού απασχολούνται εδώ και 11 χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην υπηρεσία χωρίς να θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση η νομιμοποίησή τους.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Χατζηαθανασίου και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Δημητριάδης άκουσαν με προσοχή τις δυσκολίες των εργαζομένων, τις διαστάσεις του προβλήματος που μπορεί να έχει η μη αξιοποίηση των εργαζομένων, τους κινδύνους που απειλούν τον τόπο μας, τις επιπτώσεις στη φυσική υγεία, και την υπονόμευση των προοπτικών περαιτέρω οικονομικής ανάπτυξης(τουρισμός, γεωργία, κτηνοτροφία), κυρίως για τις επόμενες γενιές.

Επίσης εξέφρασαν την στήριξή τους, τον σεβασμό και τη ευγνωμοσύνη τους στους εργαζόμενους που ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους για την προστασία μας από οποιαδήποτε φυσική καταστροφή, ειδικά τα τελευταία χρόνια που τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν πλήξει τη χώρα μας.

Βασικό προαπαιτούμενο είναι η ισχυρή πολιτική βούληση και φρόνηση για τα θέματα του περιβάλλοντος. Επιβάλλονται νομοθετικές ρυθμίσεις, δίκτυο προστασίας, χωροταξικός σχεδιασμός ευθύνη των αρχών και ιδιαίτερη μέριμνα από την πολιτεία με αυτοσκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη.