ΘΕΜΑ: «Ολοκλήρωση δράσης δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων (τεστ ΠΑΠ) για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας»

Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών ανακοίνωσε  την  ολοκλήρωση της δράσης δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων (τεστ ΠΑΠ) που πραγματοποιήθηκε στα Αμάραντα στις 12 Ιουνίου 2024. Η δράση, η οποία διοργανώθηκε από το Κέντρο Υγείας Σαπών, με τη συνδρομή του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, είχε ως στόχο την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και απευθυνόταν σε γυναίκες ηλικίας 21-65 ετών.

Οι δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του Τοπικού Ιατρείου Αμαράντων από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. και προσέλκυσαν μεγάλο αριθμό γυναικών από την ευρύτερη περιοχή. Η συμμετοχή των γυναικών ήταν μεγάλη, δείχνοντας έτσι την ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον τους για την πρόληψη και την προστασία της υγείας τους.

Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών ευχαριστεί θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σαπών για την πολύτιμη συνδρομή τους, τους υπαλλήλους του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου, καθώς και όλες τις γυναίκες που συμμετείχαν στη δράση. Η επιτυχία της πρωτοβουλίας αυτής αποτελεί κίνητρο για τη συνέχιση παρόμοιων δράσεων στο μέλλον, με στόχο την προαγωγή της υγείας και της ευημερίας των δημοτών μας.

Στη δράση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικής-Εμπορικής Δραστηριότητας, Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού Μαρωνείας-Σαπών, κ. Οκάν Χαλήλογλου και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμαράντων κ. Ριτβάν Ιμάμ Χασάν.

Τέλος, ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών παραμένει αφοσιωμένος στην υγεία και την ευημερία της κοινότητάς του, δεσμευόμενος να συνεχίσει να αναλαμβάνει και να υποστηρίζει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην πρόληψη και την φροντίδα της υγείας των δημοτών.