Ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές και δημιουργικές δραστηριότητες απασχόλησης για παιδιά, που πραγματοποιήθηκαν κατά τους θερινούς μήνες με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Δήμου και του Δημάρχου κ. Απόστολου Ιωάννου.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας και του ετήσιου σχεδίου δημοσιότητας του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά,  ένα σημαντικό για την περιοχή έργο του που υλοποιείται από το Δήμο Μαρωνείας Σαπών και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέσω του Προγράμματος “Ανατολική Μακεδονία Θράκη” 2021-2027.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δεκάδες παιδιά από τους οικισμούς του Δήμου Μαρωνείας Σαπών είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και δημιουργικό  πρόγραμμα απασχόλησης και συγκεκριμένα σε βιωματικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε τρίωρο καθημερινό πρόγραμμα  με σκοπό την  γόνιμη ψυχαγωγία και την  αξιοποίηση του  ελεύθερου χρόνου μέσω θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής αγωγής και εικαστικής δημιουργίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με καλλιτεχνικές δραστηριότητες, όπως το θεατρικό παιχνίδι, ο αυτοσχεδιασμός, η μουσικοκινητική αγωγή και τα εικαστικά, γεγονός που τους έδωσε τη δυνατότητα να έρθουν σε βαθύτερη γνωριμία με τον εαυτό τους και τους άλλους. Συμμετείχαν με τις αισθήσεις, το συναίσθημα σε παιχνίδια κοινωνικοσυναισθηματικής και ψυχοσωματικής αγωγής με θεματολογία από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, αλλά και την επικαιρότητα, ώστε να πάρουν το ερέθισμα της υγιούς  συνύπαρξης με τους άλλους ανθρώπους, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

 

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν από έμπειρο επιστημονικό και εξειδικευμένο προσωπικό σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους του Δήμου, σε Σάπες και Ξυλαγανή  με σκοπό την μεγαλύτερη συμμετοχή και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των οικογενειών των δημοτών.