Οπως έχουν τα δύσκολα για αυτούς πράγματα , τα είπαν οι αγρότες σήμερα στην Κομοτηνή.  Η δυναμική κινητοποίηση έστειλε ξανά το μήνυμα ότι αν δεν πάψουν να τους δυσκολεύουν θα τους βρουν μπροστά τους. Αλλωστε οι Ευρωεκλογές είναι μπροστά  και ετοιμάζονται να δώσουν PASS – απόρτι  σε αυτούς που προσπαθούν με τα PASS να τους χρυσώσουν το χάπι.

Στο δρόμο βγαίνουν οι αγρότες γιατί παρά τις συναντήσεις και τις συζητήσεις δεν βλέπουν να διορθώνεται τίποτα , ενώ θέλουν να καταλάβει η κυβέρνηση και αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι πρέπει να δουν τα προβλήματα των αγροτών και όχι μόνο να τα περιγράφουν γραπτώς ή να τα λένε στην βουλή.

H σημερινή κινητοποίηση είχε ως σημείο συγκέντρωσης το 3ο χλμ Κομοτηνής Ξάνθης στις 10″30 ενώ μία ώρα αργότερα ξεκίνησε η μηχανοκίνητη πορεία προς την Κομοτηνή , όπου διασχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους κατέληξε στην έδρα της ΠΑΜΘ.

Κόστος παραγωγής, το μπέρδεμα με  τη ΝΕΑ ΚΑΠ, η έλλειψη υποδομών , μικρός κλήρος είναι τα  χρόνια προβλήματα των αγροτών.


Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί πρώτο πυλώνα  ανάπτυξης με επίσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας είπε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης κατά την συνάντησή του με τους αγρότες, ενώ τους διαβεβαίωσε πως ότι αφορά τις ευθύνες της περιφέρειας , θα έχουν την υποστήριξη που χρειάζεται. Επίσης έκανε γνωστή την παρουσία λίγο μετά την AGROTICA  του υπουργού Αγροτικής Οικονομίας  στην έδρα της ΠΑΜΘ.

Στον χαιρετισμό  του ο Φάνης Κωφίδης ανέφερε τα παρακάτω:

1)Χωρίς υγιή αγροτιά και πρωτογενή παραγωγή δεν υπάρχει ούτε Οικονομία ούτε Ευημερία.

2)Πρέπει να λέμε αλήθειες στον κόσμο και όχι να κρυβόμαστε..

3)Προσπάθειες γίνονται από τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά τα δεδομένα παγκοσμίως και στην Ελλάδα αλλάζουν, γι’ αυτόν πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη για την Αγροτιά και όλη την πρωτογενή παραγωγή.

4)3 πράγματα που οπωσδήποτε θα αλλάξουν σημαντικά τα πράγματα προς το καλύτερο είναι:

-μεγάλες υδατοδεξαμενές που θα γεμίζουν τους βροχερούς μήνες από ποτάμια και ρέματα, θα συνδέονται μεταξύ τους και θα αρδεύουν τα χωράφια υπογείως.

-Φωτοβολταϊκοί Συνεταιρισμοί με ΔΣ σε κάθε χωριό, για ίδιο-διαχείριση και δωρεάν ρεύμα. -Πριμοδότηση νέων Συνεταιρισμών που θα παράγουν προϊόντα ευφυούς και καθετοποιημένης παραγωγής..

Το νέο δόγμα «καλύτερες τιμές με λιγότερο μόχθο». Ο κ. Κωφίδης τόνισε ότι όλα τα παραπάνω έχουν κατατεθεί στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο και συνεχώς επικαιροποιούνται.