Σε  Διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη με τίτλο «Ανάκαμψη των ΜμΕ: Εργαλεία και Πηγές Χρηματοδότησης» συμμετείχε ο Αντώνης Γραβάνης.

Τις εισηγήσεις τους ανέπτυξαν,   ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης , ο υφυπουργός Ανάπτυξης υπεύθυνος για το ΕΣΠΑ κ. Γιάννης Τσακίρης, η κ. Δήμητρα Παπανδρέου και κ Μάκης Τικφέσης.

Στην τοποθέτηση του ο Αντώνης Γραβάνης  πρότεινε:
1) την αλλαγή του πλαισίου του Αναπτυξιακού Νόμου, την απλοποίηση και την μεταφορά της αρμοδιότητας αξιολόγησης από τις περιφέρειες.
2) την καθιέρωση σταθερών κύκλων προγραμμάτων επιχορήγησης επιχειρήσεων για εκσυγχρονισμό και ίδρυση.
3)τον αυστηρό έλεγχο των τραπεζών για την παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις.

Σχετικά με τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η Ελληνική Μικρομεσαία επιχείρηση στην νέα προγραμματική περίοδο, καθώς είναι εμφανής η βούληση μετάβασης από τις επιχορηγήσεις στις εγγυήσεις. Αυτό όμως προϋποθέτει “υγιές” τραπεζικό σύστημα, διατεθειμένο να χρηματοδοτήσει επιχειρήσεις και δημιουργία τραπεζικών προϊόντων, σχεδιασμένα να ανταποκριθούν στις τοπικές (όχι εθνικές) ανάγκες.
Σημαντικό είναι να κατανοήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρα μας την αξία της γεωγραφικής κατανομής των χρηματοδοτικών εργαλείων. Υπάρχουν μεγάλες ανισότητες και διαφορετικές ανάγκες και σε επίπεδο περιφερειών και χωρών, οπότε όσο τα χρηματοδοτικά εργαλεία σχεδιάζονται για όλους, ποτέ δεν θα επιτυγχάνουν τους στόχους τους. Επομένως τα χρηματοδοτικά εργαλεία θα πρέπει να σχεδιάζονται με γεωγραφικά κριτήρια, όπως άλλωστε επισήμανε και το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, ανέφερε ο Αντώνης Γραβάνης.