ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ  ΣΑΠΩΝ
Δεύτερο έτος ενός ρεαλιστικού προγραμματισμού και παραγωγικού έργου

Συμπληρώθηκε το δεύτερο έτος θητείας της διοίκησης του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, μετά την επιλογή των δημοτών να την αναθέσουν στην παράταξη  «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ» με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ντίνο Χαριτόπουλο.

Διανύσαμε ένα έτος που χαρακτηρίσθηκε από το πρωτόγνωρο και πρωτοφανές κύμα της πανδημίας, τα αποτυπώματα της οποίας είναι αρνητικά στο σώμα της κοινωνίας. Σ’ αυτό το πλαίσιο και ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών άλλαξε τις ιεραρχήσεις και τις προτεραιότητές του και τις προσάρμοσε στις ανάγκες και τις επιθυμίες των δημοτών με βάση τα νέα δεδομένα. Η προστασία της υγείας, των ζωών, της ασφάλειάς τους ήταν ο οδηγός δράσης του.

Σε αρμονική συνεργασία με τους υγειονομικούς φορείς, όπως η 4η ΔΥΠΕ, ο ΕΟΔΥ, το Κέντρο Υγείας Σαπών, το Νοσοκομείο Κομοτηνής, επενδύσαμε στην υγειονομική ασφάλεια. Δώσαμε μία μάχη, την οποία κατά κοινή ομολογία κερδίσαμε, αφού οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης ήταν οι ελάχιστες δυνατές.
Αντιμετωπίσαμε σε συνεργασία με άλλους φορείς τα πλημμυρικά επεισόδια όπου κι αν εμφανίσθηκαν. Εργασθήκαμε συντονισμένα και αποτελεσματικά για την προστασία των κατοίκων του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών από τους κινδύνους των πολλαπλών ακραίων καιρικών φαινομένων.
Αυτή η προσήλωση μας στη στήριξη και προστασία του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, στην καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής του, θα συνεχίσει να είναι ο οδοδείκτης και για το μέλλον.

Εργασθήκαμε ακόμη ένα έτος με αφοσίωση στο καθήκον μας, με επιμονή στην αποστολή μας, με συλλογικότητα και διαφάνεια, με προγραμματισμό και ρεαλισμό.
Αντιστρέψαμε το αρνητικό κλίμα που υπήρχε για το Δήμο Μαρωνείας-Σαπών λόγω της απουσίας από τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας. Του δώσαμε κύρος και αναγνωσιμότητα, τον αναδείξαμε σε ισοδύναμο συνομιλητή με το σύνολο των θεσμών.
Ασκήσαμε χρηστή και νοικοκυρεμένη διοίκηση με σεβασμό στους αυτοδιοικητικούς πόρους και επενδύσαμε στο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου. Η αποδοχή του έργου μας από τους πολίτες αποτελεί τη μέγιστη τιμή για εμάς που υπηρετούμε το Δήμο Μαρωνείας-Σαπών.
Διεκδικήσαμε με πειστικό τρόπο έργα, μελέτες, εντάξεις σε προγράμματα. Συνομιλήσαμε αξιόπιστα με Υπουργούς, Πολιτειακούς Φορείς και Οργανισμούς.

Μέσα σ’ αυτό το ανατρεπτικό και δύσκολο περιβάλλον κατακτήσαμε πολλαπλούς στόχους και υλοποιήσαμε πολυδιάστατα έργα, δράσεις, πρωτοβουλίες.
– Τα συλλογικά όργανα του Δήμου, με τους υγειονομικούς περιορισμούς και συνθήκες ασφαλείας, παρήγαγαν ένα σημαντικό έργο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε 17 φορές και έλαβε 119 αποφάσεις, η Οικονομική Επιτροπή 32 φορές και έλαβε 179 αποφάσεις, η Εκτελεστική Επιτροπή 1 φορά και έλαβε 2 αποφάσεις και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής 6 φορές και έλαβε 6 αποφάσεις.
– Δόθηκε βάρος στη συνεχή βελτίωση της εσωτερικής λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών και στην πετυχημένη διαχείριση της ικανοποίησης των επιθυμιών και αναγκών των πολιτών.
– Στον τομέα της καθημερινότητας, της προστασίας και της ασφάλειας των Δημοτικών Ενοτήτων και των οικισμών, υλοποιήσαμε ένα πλούσιο και στοχευμένο έργο.
– Συντάχθηκαν 44 μελέτες, έγιναν 20 δημοπρασίες και αποκαταστάθηκαν περίπου 200 βλάβες σε εσωτερικά και εξωτερικά δίκτυα ύδρευσης και 60 σε αντλιοστάσια.

– Αυτοδύναμα, με πόρους και προσωπικό του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών και σε συνεργασία με κρατικούς περιφερειακούς οργανισμούς καταφέραμε να δημιουργήσουμε υποδομές, να παρέμβουμε προληπτικά και κατασταλτικά, να ενισχύσουμε άξονες σε θέματα όπως:
• Η ύδρευση,
• Η αγροτική οδοποιία και τα οδικά εσωτερικά δίκτυα,
• Τα αποστραγγιστικά-αντιπλημμυρικά έργα,
• Η πυροπροστασία,
• Ο ηλεκτροφωτισμός.

– Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για την εκπόνηση μελετών και υλοποίησης μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου και της χρηματοδότησης για την ενίσχυση του οδικού ηλεκτροφωτισμού της παραλιακής ζώνης του Κρυονερίου.
– Ολοκληρώθηκε η προμήθεια και τοποθέτηση νέων πυροσβεστικών κρουνών, καθώς επίσης τοποθέτήθηκε δεξαμενή για την κατασκευή δικτύου για τη μεταφορά ύδατος από γεώτρηση στα Κασσιτερά και αναδείχθηκε ανάδοχος προμήθειας υλικών εκσυγχρονισμού αντλιοστασίων ύδρευσης της Δ.Ε. Μαρώνειας, της Δ.Ε. Σαπών και της παραλιακής ζώνης.
– Ύστερα από την επισκευή και συντήρηση μηχανημάτων και δικτύων, την επισκευή βλαβών και την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό γεωτρήσεων και ηλεκτρονικών συστημάτων, που είχαν εγκαταλειφθεί και παρέμεναν στην τύχη τους για πολλά χρόνια, ο Δήμος προμηθεύτηκε και έθεσε σε λειτουργία μια νέα υδατοδεξαμενή στις Σάπες.
Η δεξαμενή είναι χωρητικότητας 500 κυβικών μέτρων και αναμένεται να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης που ταλαιπωρούν για χρόνια τους κατοίκους των Σαπών, του μόνιμου οικισμού ποντίων και του Αρσακείου.
– Πραγματοποιήθηκε η σύνδεση της νέας γεώτρησης της Νέας Σάντας με το υπάρχον Δίκτυο.
– Υλοποιήθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού μεταφοράς πόσιμου ύδατος από δεξαμενή του Λοφαρίου σε υδατόπυργο του Αετολόφου.

– Διεκδικήσαμε με πειστικό και δυναμικό τρόπο και παραλάβαμε από την εταιρία του αγωγού ΤΑΡ ένα νέο απορριμματοφόρο όχημα και ένα JCB, ενώ προχώρησε η έγκριση προμήθειας ενός ελαστικοφόρου φορτωτή μεσαίου τύπου, ενός φορτηγού ανατρεπόμενου χωματουργικού τύπου και ενός απορριμματοφόρου οχήματος τύπου πρέσας χωρητικότητας 12m3, ενώ παράλληλα, έγινε προμήθεια δύο φορτηγών από το Τελωνείο Κομοτηνής, με στόχο την ενίσχυση του στόλου των οχημάτων του Δήμου. Δημιουργήσαμε έναν ισχυρό στόλο οχημάτων, άψογα λειτουργικό.
– Αναβαθμίστηκαν και συντηρήθηκαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και τοποθετήθηκαν καθίσματα σε γήπεδα, δωρεά του ΑΟ Ξάνθης.
– Στον τομέα της προστασίας και αξιοποίησης του τουριστικού-πολιτιστικού-ιστορικού πόλου του Δήμου του περίφημου «Σπηλαίου του Πολύφημου Κύκλωπα στη Μαρώνεια» υπογράφηκαν δύο προγραμματικές συμβάσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Συνεχίσαμε τη διαδικασία για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Μαρώνειας, με στόχο την ένταξή του στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Εντάχθηκαν ή υποβλήθηκαν προτάσεις στα προγράμματα:
• «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», κατατέθηκαν προτάσεις συνολικού ύψους 12.000.000 ευρώ, που αφορούν έργα κατασκευής εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, ενεργειακής αναβάθμισης του
εξοπλισμού των αντλιοστασίων των οικισμών του Δήμου, την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στο Αρσάκειο, την συντήρηση της βατότητας των αγροτικών δρόμων και του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου.
• «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, την προμήθεια και τοποθέτηση στεγάστρων για την αναβάθμιση των στάσεων του επιβατικού κοινού και την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς (Δημοτικό κυνοκομείο).

• «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ» για τη χρηματοδότηση σχεδίων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
• Βρίσκεται σε φάση υλοποίησης το έργο «Σύνδεση δικτύου ύδρευσης Δήμου Μαρωνείας-Σαπών με το δίκτυο ΒΙΟΠΑ (ΕΤΒΑ) για την προμήθεια των κατάλληλων υλικών και μιας προκατασκευασμένης μεταλλικής δεξαμενής χωρητικότητας 150 κυβικών για να γίνει η ανάλογη σύνδεση δικτύου ύδρευσης του Δήμου με το δίκτυο ΒΙΟΠΑ του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.
• Εγκρίθηκαν η μελέτη και οι όροι διακήρυξης του έργου «εξωραϊσμού του χώρου αναψυχής στη θέση “Δενδράκι”», που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Leader” καθώς και οι όροι διακήρυξης διενέργειας δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτων για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης στις Σάπες.
• Υποβλήθηκε στο ΕΠΑΝΕΚ πρόταση χρηματοδότησης του Έργου «Δημιουργία προσβάσιμων ολοκληρωμένων θαλάσσιων, τουριστικών προορισμών», που αφορά τη δημιουργία των κατάλληλων ελαφρών μη μόνιμων υποδομών για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα σε επιλεγμένες θέσεις των ακτών κολύμβησης στο Δήμο Μαρωνείας-Σαπών.
– Συνεχίσθηκε η συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Κομοτηνής, με την επικαιροποίηση προγραμματικής σύμβασης, για την ολοκλήρωση του έργου των υποδομών αποχέτευσης και επεξεργασίας των αστικών λυμάτων στις Σάπες.
– Έγιναν έργα ηλεκτροφωτισμού στα λιμάνια Μαρώνειας και Ιμέρου και παραχωρήθηκε χώρος στο δημοτικό κατάστημα Μαρώνειας για τη στέγαση του Λιμενικού Φυλακίου Μαρώνειας.
• Καθαρισμός ρεμάτων
Πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού φρεατίων και ρεμάτων στους οικισμούς του Δήμου ως μέτρο πρόληψης κατά των πλημμυρών, καθώς επίσης έγινε κατασκευή αποστραγγιστικών τάφρων εντός και εκτός των οικισμών του Δήμου.
• Εκσυγχρονισμός αντλιοστασίων

– Βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΕ ΣΑΠΩΝ» για την προμήθεια των κατάλληλων υλικών για να γίνουν οι ανάλογες επισκευές και συντηρήσεις των υδρευτικών αντλητικών συγκροτημάτων της Δ.Ε. Σαπών του Δήμου Μαρώνειας Σαπών, καθώς επίσης και ο διαγωνισμός «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ & ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΕ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ». Το έργο αφορά την προμήθεια των υλικών (Υποβρύχια αντλητικά συγκροτήματα, ανταλλακτικά αντλιών και κινητήρων, χαλυβδοσωλήνες και υδραυλικά εξαρτήματα, ηλεκτρικών πινάκων, συστημάτων αυτοματισμού), καθώς και τις εργασίες που θα απαιτηθούν κάθε φορά για την αποκατάσταση βλαβών σε γεωτρήσεις του Δήμου Μαρώνειας Σαπών.

• Προμήθεια πλαστικών κάδων.
• Ο Δήμος προχώρησε στην προμήθεια νέων πλαστικών κάδων χωρητικότητας 1100 λίτρων για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητάς του.
• Αποκομιδή φιαλιδίων φυτοφαρμάκων.
Στα πλαίσια της σωστής περιβαλλοντικής διαχείρισης δηλαδή συλλογής, συσκευασίας, μεταφοράς και τελικής διάθεσης αποβλήτων (κενές πλαστικές συσκευασίες φυτοφαρμάκων, ΕΚΑ: 15 01 10), ο Δήμος προχώρησε σε σύμβαση με εταιρεία προκειμένου να γίνει αποκομιδή των συσκευασιών φυτοφαρμάκων στο σύνολο της επικράτειάς του, συνολικής ποσότητας 4,16 τόνων.
• Υπηρεσίες διαμόρφωσης παραλιών.
Εκτελέστηκαν εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης των παραλιών του Δήμου ώστε να εξασφαλιστεί η βέλτιστη χρήση αυτών από τους λουόμενους (Άγιος Χαράλαμπος, Πλατανίτης, Ταχυδρομικά, Αλκυόνα, Κρυονέρι, Προφήτης Ηλίας, Ίμερος, Πετρωτά).
• Αποκαταστάσεις βλαβών δεξαμενών πόσιμου νερού.
• Εξοπλισμός και ανόρυξη υδρευτικών γεωτρήσεων.
– Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου του έργου «ΑΝΟΡΥΞΗ ΝΕΩΝ ΥΔΡΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ Δ.Ε. ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ» για την κατασκευή νέας υδρογεώτρησης που θα κατασκευαστεί στην Τοπική Κοινότητα Μαρωνείας του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών στην περιοχή Μαρώνειας στην θέση «Σταυρός».
Η νέα γεώτρηση θα ανορυχθεί ώστε να καλύψει τις υδρευτικές ανάγκες των κατοίκων των οικισμών Μαρώνειας και Πλατανίτης Δήμου Μαρώνειας-Σαπών.

• Συντήρηση νεκροταφείων.
Πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού, συντήρησης και διαμόρφωσης χώρων των νεκροταφείων του Δήμου. Επίσης, έγιναν συντηρήσεις και προμήθεια πορτών, καθαιρέσεις παλαιών πέτρινων τοίχων, κατασκευές περιφράξεων κλπ.
– Ανακηρύχθηκε η Μαρώνεια ως ιστορική έδρα του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών και καθιερώθηκε ο Άγιος Χαράλαμπος ως πολιούχος της.
– Εντάχθηκε το ΚΕΠ στην υπηρεσία myKEPlive για την ενίσχυση των παρεχόμεων υπηρεσιών προς τους πολίτες και ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών συμμετείχε ως αρχικός εταίρος στην ίδρυση του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Κ. Καραθεοδωρή» και αναβαθμίστηκε συνολικά η εσωτερική λειτουργία και η προσφορά των υπηρεσιών του στην έκδοση και διακίνηση πιστοποιητικών, εγγράφων, βεβαιώσεων κλπ.
– Ξεκίνησε η φάση ολοκλήρωσης του προγράμματος WiFi4EU.
– Ολοκληρώθηκε το έργο «Διαμόρφωση χώρων παιδικών χαρών» που αποτελεί ένα σημαντικό έργο ανάπλασης ασφαλούς και λειτουργικού προορισμού για τα παιδιά, αλλά και όλη την οικογένεια. Το έργο περιλαμβάνει προμήθεια και εγκατάσταση περιφράξεων, πληροφοριακών πινακίδων, τσιμεντένιων προκατασκευασμένων βρυσών, ξύλινων παγκακιών κ.ά. σε συνδυασμό με το διαγωνισμό προμήθειας παιχνιδιών, ενώ εξασφαλίσθηκε χρηματοδότηση για νέες παιδικές χαρές.
Στον τομέα της κοινωνικής προστασίας:
• Φιλοξενήθηκαν συνολικά στους δύο Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας 29 νήπια. Προσφέρθηκε οργανωμένη προσχολική αγωγή, φύλαξη, φροντίδα και υπήρξε μέριμνα για την επαρκή και ποιοτική παροχή σίτισης και υπηρεσιών παιδιάτρου κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας τους.

• Το Κέντρο Κοινότητας ανταποκρίθηκε συνολικά σε 2500 αιτήματα πολιτών για διάφορα θέματα, όπως ένταξη στο πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, επιδότηση ενοικίου,
• αναζήτηση εργασίας, επιδότηση ενοικίου, αναπηρίας, ανασφάλιστων υπερηλίκων, κοινωνικές έρευνες, διαμεσολάβηση σε άλλες υπηρεσίες κ.ά.
Οργανώθηκαν διανομές προϊόντων των προγραμμάτων ΤΕΒΑ, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του προγράμματος «Είμαστε Οικογένεια – Covid-19».
Υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Υπηρεσίες κοινωνικοποίησης παιδιών», εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά σεμινάρια με τη συμμετοχή τους σε πολιτιστικές και δημιουργικές δραστηριότητες στις Σάπες και στην Ξυλαγανή.
Πραγματοποιήθηκαν δράσεις δικτύωσης με άλλους φορείς, όπως σχολεία, την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας, την κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ.ά.
Το Παράρτημα Ρομά πραγματοποίησε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα υγείας.
• Υπήρξε μέριμνα και για την τήρηση των οδηγιών για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19 στους αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους και στις σχολικές μονάδες με προμήθεια αντισηπτικών, θερμομέτρων, παρακολούθηση και τήρηση των σχετικών ΚΥΑ, απολυμάνσεις κ.ά.
• Συγκεντρώθηκαν και εξετάστηκαν 110 αιτήματα πολιτών που επλήγησαν από πλημμυρικά φαινόμενα, για την ένταξη τους στο πρόγραμμα οικονομικών ενισχύσεων της ΚΥΑ 33862/6.5.2019.
• Ολοκληρώθηκαν ενέργειες παροχής κοινωνικής φροντίδας σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού με εξέταση αιτημάτων χορήγησης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, μείωσης δημοτικών τελών και φόρων.
• Καταβλήθησαν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από φυσικές καταστροφές.

• Αναβαθμίστηκε η λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου Μαρώνειας για την παροχή φροντίδας υγείας κατά τους θερινούς μήνες και συντηρήθηκε για να βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λειτουργίας το Κατασκηνωτικό Κέντρο Πετρωτών.
– Η Κοινωφελής Επιχείρηση Μαρωνείας-Σαπών λειτούργησε παραγωγικά και με εξαιρετική επιτυχία τα Δημοτικά Σφαγεία, όπου σφαγιάσθηκαν περίπου 2.000 βοοειδή και 20.000 αμνοερίφια, υλοποίησε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με 273 ωφελούμενους δημότες, ενώ πραγματοποίησε 38 εμβολιασμούς κατ’ οίκον κατά του Covid-19 και χρηματοδοτήθηκε μετά από χρόνια για την υλοποίηση προγραμμάτων άθλησης για όλους.
– Συγκροτήθηκε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας.
– Εκφράσθηκε επικαιροποιημένα ομόφωνα η διαχρονική αντίθεση του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών ενάντια στη λειτουργία χρυσωρυχείων στη Θράκη.
– Κατατέθηκε υπόμνημα με προτάσεις στη Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης και ο Δήμαρχος προέβαλε την ταυτότητα και τις προοπτικές της περιοχής στις εργασίες του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Στην έναρξη του τρίτου έτους της θητείας μας σχεδιάζουμε το Δήμο Μαρωνείας-Σαπών στην μετά την πανδημία εποχή.
Πρόκειται για ένα καθήκον υψηλής προτεραιότητας που απαιτεί σχέδιο, στόχους, προγραμματισμό και σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα και την ευθύνη της Δημοτικής Αρχής θα οδηγήσει σε μία νέα θετική εποχή για όλους μας.

«ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ
ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ»
ΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ