Επίσκεψη στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών πραγματοποίησε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Αμανατίδης συνοδευόμενος από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Δημήτρη Χαρίτου.

Οι δύο πλευρές στο γραφείο του Δημάρχου κ. Ντίνου Χαριτόπουλου είχαν φιλική και εποικοδομητική συνάντηση στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν στον Βουλευτή τα κύρια προβλήματα και διεκδικήσεις του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών με έμφαση τον πρωτογενή τομέα, την παιδεία, τις υποδομές, τον τουρισμό.

Ο Δήμαρχος τόνισε στον κ. Αμανατίδη τη διαχρονική και σταθερή άρνηση των τοπικών θεσμών, οργανισμών και της κοινωνίας της Θράκης στην προοπτική λειτουργίας χρυσωρυχείων στην περιοχή και ζήτησε την υποστήριξη του στο δίκαιο αυτό αγώνα.

Περαιτέρω συζήτησαν για την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα και τα μέτρα στήριξης που απαιτούνται προς την κατεύθυνση αυτή, για την μετατροπή του φράγματος Ιασίου και σε υδρευτικό, για τον τομέα του τουρισμού, του πολιτισμού, της αναβάθμισης των υποδομών των αλιευτικών καταφυγίων Μαρώνειας, Ιμέρου καθώς και άλλων.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι θα συνεχίσουν τις επαφές και τη συνεργασία τους.