Το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, πραγματοποιεί την Κυριακή 21 Ιουλίου και ώρα 19:30 μ.μ. θεατρική παράσταση «Ο Πλούτος του Αριστοφάνη», στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας, σε μετάφραση Δημοσθένη Παπαμάρκου και σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη, με έναν θίασο σημαντικών καλλιτεχνών της νέας γενιάς του ελληνικού θεάτρου.

Η θεατρική παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Γνωριμία με τα Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας», μιας καινοτόμου δράσης που στόχο έχει να αναδείξει τα σωζόμενα αρχαία θέατρα της χώρας.

Μια ευτυχής σύνδεση του σύγχρονου πολιτισμού με τα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτόχρονα μια πολύτιμη συνέργεια ανάμεσα σε φορείς πολιτισμού, που φέρνει τη δραματική τέχνη και κάποιους από τους φυσικούς της χώρους στο επίκεντρο της ζωής των τοπικών κοινοτήτων.

Με φυσικό φως και ήχο, το τελευταίο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη, ο Πλούτος, που κορυφώνει “κομψά” τον πειραματισμό του ποιητή με το κωμικό είδος, θα παρουσιαστεί στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, εκεί όπου η ιστορία συναντά τον φυσικό πλούτο της περιοχής.

 

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη – Καταβάλλεται αντίτιμο του εισιτηρίου εισόδου στο αρχαίο θέατρο (3€ ολόκληρο/ 2€ μειωμένο)

Σημείωση: Για την είσοδο στην παράσταση θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας