Στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης   ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος και ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Φώτης Μάρης  υπόγραψαν  τη σύμβαση του ειδικού Προγράμματος για την στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής κ. Βασίλη Δελησταμάτη και του Καθηγητή του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ κ. Σπύρου Κουτρούμπα.

Αρχικά ο περιφερειάρχης συνεχάρη τον νέο πρύτανη για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και στη συνέχεια ανακοίνωσε την συνεργασία της ΠΑΜΘ με το ΔΠΘ.

” Η ΠΑΜΘ στηρίζει τον πρωτογενή τομέα “ και το πανεπιστήμιο με τις γνώσεις του και τους επιστήμονές του θα  βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή , με τη δέσμευση πόρων να ξεκινά η συνεργασία που θα έχει ως κύριο στόχο να φέρει πιό κοντά τους επιστήμονες του πανεπιστημίου με τους παραγωγούς και να βοηθηθούν έτσι ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα και την ποσότητα της παραγωγής τους εφαρμόζοντας νέες τεχνικές , ανέφερε ο Χρήστος Μέτιος.