Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων  Σταύρος Κελέτσης τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση μνήμης για την 109η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.

Ομιλητής ήταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αγγελος Συρίγος με θέμα “Γενοκτονίες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Για να διασφαλίσουμε ότι αυτό που συνέβη δεν θα επαναληφθεί ποτέ”

Ο Σταύρος Κελέτσης μίλησε για την ιστορική μνήμη που είναι ο σημαντικότερος παράγοντας προκειμένου να θυμόμαστε τις θυσίες ολόκληρων λαών για να υπάρχει Ελευθερία και Δημοκρατία. “Οφείλουμε ως Ελληνες να τιμούμε τη μνήμη των Αρμενίων που θυσιάστηκαν στα γεγονότα του Απριλίου του 1915″ είπε ο Υφυπουργός.

Ο Αγγελος Συρίγος χαρακτήρισε την 24η Απριλίου ημέρα ενάρξεως της Αρμενικής Γενοκτονίας μιας που την ημέρα αυτή  οι νεότουρκοι συνέλαβαν όλη την ηγεσία της Αρμενικής Κοινότητας της Κωνσταντινούπολης και προχώρησαν σε απαγχονισμούς, ενώ αυτό που πρέπει να παραμείνει στις μνήμες μας είναι ότι σε διάστημα 10 ετών , από το 1913 έως το 1922 στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, οι χριστιανοί που αποτελούσαν το 20% του συνολικού πληθυσμού έμειναν στο 2,5 πριν ακόμη την ανταλλαγή των πληθυσμών.