Μετά την ισχυρή χαλαζόπτωση που έλαβε χώρα τις βραδινές της Κυριακής 21ης Απριλίου στην περιοχή των οικισμών του γιακά της Π.Ε. Ροδόπης, εμφανίζονται εκτεταμένες καταστροφές στα κεράσια της περιοχής σε ποσοστά που εκτιμώνται αυτή την στιγμή σε πάνω από 90%.

Για τον λόγο αυτό από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές μαζί με τον επόπτη του ΕΛΓΑ κ. Σέργιο Κατσίκη, όπου και διαπίστωσε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής. Ακολούθησε επικοινωνία με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη, κ. Δημήτρη Πανταζή, ο οποίος έδωσε την διαβεβαίωση ότι θα κάνει και ο ίδιος επιτόπιο έλεγχο τις επόμενες μέρες για να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία καταγραφής των δικαιούχων αποζημιώσεων.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ δήλωσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα φέρει άμεσα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων το ζήτημα των αποζημιώσεων για να υπάρξει δίκαιη αντιμετώπιση του προβλήματος που ανέκυψε για μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας που βιοπορίζονται από την καλλιέργεια του κερασιού στη Ροδόπη. Ο ίδιος τόνισε ότι υπήρξε πάντοτε στο πλευρό των αγροτών της περιοχής και αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στην τρέχουσα θητεία του.