Αντέδρασε ο Πέτρος Καραβέτης , πρόεδρος της κοινότητας Φαναρίου , επειδή δεν προσκλήθηκε στη συνάντηση που έγινε σχετικά με την ανάπτυξη της περιοχής του.

Σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η μελέτη είναι παλιά με παρωχημένες ιδέες και ότι δεν “Δεν νοείται «συζήτηση» για το Φανάρι, χωρίς τους ανθρώπους του για συνομιλητές”.

Πάντως ο Πέτρος Καραβέτης προέβη σε μια κίνηση ανάλογη με αυτή του Δημάρχου Κομοτηνής όταν δεν είχε κληθεί κατά την επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στην Κομοτηνή, και τότε ο Γιάννης Γκαράνης,  “τους τα έψαλλε” και αποχώρησε.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ [ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΡΑΒΕΤΗ

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς βλέπουμε ότι επιτέλους είμαστε κοντά στην υλοποίηση της ανάπλασης του λιμένα μας. Η προγραμματική συμφωνία μεταξύ Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων και Δήμου Κομοτηνής, σε συνδυασμό με την εύρεση χρηματοδότησης μέσω της ΠΑΜΘ και της ΠΕ Ροδόπης φαίνεται να είμαστε στην τελική ευθεία.

Ωστόσο η ένστασή μας είναι ότι η μελέτη είναι αρκετά παλιά (Δήμος Αιγείρους), οπότε παρωχημένες ιδέες και κι άλλες ανάγκες. Ακόμα δεν γίνεται ο Δήμος Κομοτηνής να αφήνει εκτός συζητήσεων την Κοινότητα Φαναρίου, που ζει, γνωρίζει και αντιμετωπίζει τα προβλήματα πρώτη.

Στις 25 Ιανουαρίου 2021, παραδώσαμε στο πρωτόκολλο του Δήμου μας, τις αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου μας, με τη σύμφωνη γνώμη του μεγαλύτερου αλιευτικού Συλλόγου στην Ροδόπη, τον Σύλλογο Παράκτειας Αλιείας «Η Παναγία» Δήμου Κομοτηνής.

Δεν νοείται «συζήτηση» για το Φανάρι, χωρίς τους ανθρώπους του για συνομιλητές. Δεν μας ενδιαφέρει η φωτογραφία. Μας ενδιαφέρει να ακουστούμε και να μην γίνουν λάθη, όπως η τοποθέτηση των πλωτών προβλητών αντί της επέκτασης του λιμένα προς την βόρεια πλευρά του.

Ότι ιδιοκτησιακό καθεστώς κι αν υπάρχει στην εν λόγω περιοχή, αν υπάρχει θέληση μπορεί να πραγματοποιηθεί και η παραχώρηση – αγορά.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Με τιμή,
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Φαναρίου
Πέτρος Καραβέτης