Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών ανακοινώνει την διοργάνωση του Παιδικού-Εφηβικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 2024, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου και ώρα 19:00μ.μ., στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Σαπών «Δημήτρης Τσετινές».

Το εν λόγω φεστιβάλ, είναι αφιερωμένο στην πολιτιστική κληρονομιά και τους παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς μας χορευτές να έρθουν σε επαφή με τις ρίζες τους και να μας μας ταξιδέψουν μέσα από τους παραδοσιακούς ήχους και τα βήματα σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει με την παραδοσιακή πατινάδα στους κεντρικούς δρόμους των Σαπών, καταλήγοντας με τον τρόπο αυτό στο θερινό θέατρο, εκεί όπου τα χορευτικά συγκροτήματα με πολλή αγάπη και μεράκι έχουν προετοιμάσει ένα πλούσιο θέαμα για όλους τους παρευρισκόμενους.

Στόχος  είναι να προάγουμε την αγάπη για την παράδοση και τον χορό στις νεότερες γενιές, ενισχύοντας την τοπική πολιτιστική ταυτότητα και προσφέροντας μια δημιουργική διέξοδο για τα παιδιά και τους εφήβους της περιοχής .