Χωρίς τις απαιτούμενες από τον  νόμο αποφάσεις και πράξεις γίνεται η  χρήση Μουσείου Αγροτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το κτίριο της πρώην Κοινότητας Ιάσμου, όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Ιάσμου. Με ανακοίνωσή του αναφέρει , ότι θα ακολουθηθεί  και θα εφαρμοστεί ο νόμος .

Ο Οντέρ Μουμίν αναφέρει:

Διαπιστώθηκε ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, εκμεταλλευόταν το κτίριο του Μουσείου Αγροτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το κτίριο της πρώην Κοινότητας Ιάσμου, χωρίς να υφίσταται η απαραίτητη προβλεπόμενη διαδικασία και χωρίς τις απαιτούμενες εκ του νόμου αποφάσεις και πράξεις.
Ακολουθούμε πιστά το Νόμο και θα τον εφαρμόσουμε στο ακέραιο.

Η επιπολαιότητα, και  η ανικανότητα  του Μπούκα ζημίωσαν, απαξίωσαν, εξευτέλισαν τον ιστορικό Σύλλογο και τον Ίασμο.
Τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου φάνηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Ένα Μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς αναξιοποίητο, εκτός από το Τσίπουρο και τα πανηγύρια, ούτε ίχνος Πολιτισμού στον Ίασμο.
Δεν το αποδεχόμαστε, ούτε θα το επιτρέψουμε να συνεχιστεί.

Εγώ με την παρούσα διοίκηση τελείωσα. Εξάντλησα κάθε όριο επιείκειας. Καμία βοήθεια σε όσους απαξίωσαν τον αρχαιότερο, ιστορικότερο σύλλογο του Δήμου μας.
Η δημοτική αρχή άμεσα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του Πολιτισμού όπως αρμόζει στην Ιστορία του Ιάσμου και στον κάθε Ιασμιώτη και Ιασμιώτισσα.

Σας παρακαλώ όλους, να μην τους αφήσετε να εκμεταλλευτούν άλλο τον σύλλογο σας, για τις προσωπικές φιλοδοξίες, την πολιτική ανέλιξη και την οικονομική ευμάρεια τους.