Την Παρασκευή  12-07 πραγματοποιήθηκε σημαντική συνάντηση εργασίας ανάμεσα στα Επιμελητήρια Ροδόπης, τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕΣ) και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη. Η συνάντηση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου με θέμα συζήτησης τις προοπτικές συνεργασίας, στήριξης, χρηματοδότησης καθώς και την παρουσίαση των προβλημάτων και των λύσεων που αφορούν την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν εκτενώς οι προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στους φορείς με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την προώθηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην περιοχή. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης και οι δυνατότητες στήριξης των επιχειρήσεων μέσω προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που προωθούνται από την Περιφέρεια και άλλους φορείς.

 

Εξετάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές επιχειρήσεις και προτάθηκαν λύσεις για την αντιμετώπισή τους. Οι συμμετέχοντες ανέλυσαν σε εκτενή βαθμό ζητήματα που αφορούν τη βιομηχανική περιοχή, το εμπόριο, την τουριστική ανάπτυξη και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ιωσηφίδης, δήλωσε: “Είναι απαραίτητο να βρισκόμαστε σε διαρκή διάλογο με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών της περιοχής μας. Η συνεργασία και η αμοιβαία στήριξη αποτελούν το κλειδί για την ανάπτυξη και την ευημερία της τοπικής οικονομίας.”

 

Οι εκπρόσωποι των φορέων μετά το πέρας των συναντήσεων εργασίας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνάντηση και την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων και την προώθηση των κοινών στόχων που ωφελούν την περιοχή της Ροδόπης και ενδυναμώνουν εμβληματικά την τοπική οικονομία και προάγουν την επιχειρηματική ανάπτυξη στην περιοχή.