ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ:  Η διοίκηση της ΠΑΜΘ αδυνατεί να αντιληφθεί -συνεπώς και να αντιμετωπίσει- τις προκλήσεις και τις αναγκαιότητες που διαγράφονται μπροστά μας.

Ακόμη μία φορά η χθεσινή (30/08) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου επιβεβαίωσε την προβληματική κατάσταση της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, η οποία αδυνατεί να αντιληφθεί -συνεπώς και να αντιμετωπίσει- τις προκλήσεις και τις αναγκαιότητες που διαγράφονται μπροστά μας, υπό την πίεση των εξελίξεων.

Δυστυχώς και χθες η συνεδρίαση του Π.Σ. απέδειξε αυτή ακριβώς την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις αναγκαιότητες που βιώνουν οι πολίτες και η κοινωνία. Στα πλαίσια αυτά η παράταξή μας έθεσε την αναγκαιότητα να παρέμβει η Περιφέρεια προκειμένου να περιορισθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση των διοδίων που επιβάλει η Εγνατία Οδός ΑΕ και με αφορμή την εξαιρετικά αρνητική και επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται με τα πλευρικά διόδια στον τ. Δήμο Ελευθερών. Έτσι υπό την πίεση της παράταξής μας η διοίκηση, η οποία παρακολουθούσε με αδιαφορία και απάθεια τα διόδια να κατασκευάζονται θα στείλει ψήφισμα του Π.Σ. το οποίο προτείναμε και με το οποίο εκφράζει άποψη και διαμαρτυρία επί του θέματος!

Επιπλέον η παράταξή μας υπέδειξε στην διοίκηση και στο Π.Σ. την αδικία ανάμεσα στα ποσά που λαμβάνουν οι κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ από το εθνικό απόθεμα σε σχέση με τους κτηνοτρόφους π.χ. της Κρήτης. Η διοίκηση συμφώνησε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα αλλά … φοβάται να εισαγάγει το θέμα και να ζητήσει παρουσία των κτηνοτρόφων και των αρμόδιων υπηρεσιών να το συζητήσει στο Π.Σ. Επίσης για άλλη μία φορά διαπιστώνεται ότι δεν έχουν προτάσεις για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα!

Όσον αφορά τον τουρισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας αφού διαφήμισαν ένα τουριστικό έντυπο, το οποίο παραποιεί τα όρια της Περιφέρειας (!) στο οποίο πλήρωσαν καταχώρηση αλλά δεν ήταν σε θέση να εξηγήσουν πως το έντυπο αυτό στο οποίο πλήρωσαν χρήματα της Περιφέρειας δεν περιλαμβάνει … την πόλη της Καβάλας στην έντυπη του μορφή και την Θάσο και την Σαμοθράκη στην ηλεκτρονική έκδοση!

Όσον αφορά την υλοποίηση έργων και υποδομών η κατάσταση είναι τραγικότερη εφόσον μέλος της διοίκησης (Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας) αδυνατεί να εξηγήσει γιατί καθυστέρησε αδικαιολόγητα να ξεκινήσει μία περιβαλλοντική μελέτη επί δύο χρόνια κινδυνεύοντας να «τινάξει στον αέρα» τις δύο υδατοδεξαμενές (τρικάναλο Φιλίππων και τρικάναλο Κρηνίδων) που κατάφερε να εντάξει προς χρηματοδότηση, στα έργα που χρηματοδοτεί ο ΤΑΡ, ο προκάτοχός του, το όνομα του οποίου δεν έχει καν την πολιτική ευπρέπεια να αναφέρει στην εισήγησή του.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε πολλά ακόμη παραδείγματα. Δεν θα το κάνουμε. Θα τονίσουμε, όμως, ότι δυστυχώς πλέον του θεσμικού ρόλου που έχουμε ως η μείζονα αντιπολίτευση στο Π.Σ., βρισκόμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθούμε να υποδείξουμε στην διοίκηση τον ρόλο στον οποίο οφείλει να ανταποκριθεί και τα θέματα που πρέπει να κοιτάξει καθώς αυτή επί δύο χρόνια αποδεικνύει την πλήρη της αδυναμία.