8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας στο Θρυλόριο στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Αγίας Μαρίνας «Παρακάθ’ κι αροθυμίας». Μιά προσπάθεια προβολής και ανάδειξης του διατροφικού πολιτισμού, της ιστορίας, της νοστιμιάς και της υγιεινής της Ποντιακής κουζίνας, μέσα από ένα διαγωνισμό μαγειρικής, με τη συνεργασία της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας και τη συμμετοχή Ποντιακών Σωματείων από όλη την Ελλάδα.
Στο Θρυλόριο Ποντιακοί Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα συναντήθηκαν για να παρουσιάσουν τις μαγειρικές τους δημιουργίες. Η Χρύσα Μαυρίδου πρόεδρος του Συλλόγου “Η Κερασούντα και το Γαρς” καλωσόρισε και υποδέχτηκε τους επισκέπτες έχοντας την κεντρική ευθύνη της διοργάνωσης και όραμα, το Ποντιακό φαγητό να συνεχίσει να υπάρχει στο σύγχρονο τραπέζι.
Σύλλογοι από τα Γρεβενά, την Καστοριά, την Πολίχνη, από τις Φέρες, την Παλαγία Αλεξανδρούπολης, το Ελαιοχώρι Καβάλας, τη Γενισέα Ξάνθης, ο σύλλογος Ευξεινος Πόντος από την Κομοτηνή, παρασκεύασαν τις Ποντιακές αξέχαστες γεύσεις.