Η θεμελίωση του Ναού της Αγίας Αικατερίνης  στο Μεσοχώρι έγινε στις 3 Οκτωβρίου 2022. Ο Δικηγόρος Κωνσταντίνος Τσακίρης με επαγγελματική πορεία στην Αθήνα και με καταγωγή από το Μεσοχώρι του Δήμου Κομοτηνής είναι ο δωρητής του νέου Ναού αφιερωμένου στην Αγία Αικατερίνη.

Από τότε , δηλαδή μετά από έναν χρόνο, οι εργασίες συνεχίστηκαν χωρίς διακοπή και έτσι ο Ναός σήμερα έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του. Στο κέντρο του Μεσοχωρίου, Ναός και κωδωνοστάσι προβάλουν ήδη και απομένουν εργασίες καλλωπισμού του χώρου , αλλά και οι Αγιογραφίες στο εσωτερικό.

“Ανοίγουν την πύλη του ουρανού” είχε πει ο Μητροπολίτης στην ομιλία του κατά την τελετή της θεμελίωσης και ευχαρίστησε τους δωρητές, ενώ στην συνέχεια σύμφωνα με το τελετουργικό, εντός της μαρμάρινης πλάκας έθεσε ένα αναμμένο καντήλι και την εικόνα της Αγίας Αικατερίνης που θα αποτελέσουν το γερό θεμέλιο της πίστης και του Ναού.

Πρόκειται για τον δεύτερο ομώνυμο Ναό στη Ροδόπη , με τον πρώτο να βρίσκεται στον Ιμερο, σημειώνοντας  ότι κάθε παραμονή της γιορτής θα βρίσκεται στο Μεσοχώρι και την ημέρα της γιορτής της Αγίας Αικατερίνης στον Ιμερο.

Φέτος και μέχρι να ολοκληρωθεί ο Ναός στο Μεσοχώρι , την Παρασκευή 24-11-2023 στις 18:00 ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Ιμέρου και στη συνέχεια θα προστεί της Λιτανείας της Ιερής Εικόνας.

Το Σάββατο 25-11-2023  στις 07:00 ο  Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει και πάλι στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης  Ιμέρου.

AΡΧΕΙΟ 03.10.2022