Παρουσία του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών  Ντίνου Χαριτόπουλου, καθηγητών, σχολικών συμβούλων, γονέων και συμμαθητών τους,  οι μαθητές του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών παρουσίασαν την μπύρα την οποία παρασκεύασαν. Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου σήμερα Δευτέρα 19 Ιουνίου, οι παραβρισκόμενοι είχαν μάλιστα την ευκαιρία να γευτούν την μπύρα.

Σημειώνεται ότι αφορμή για την παραγωγή της μπύρας στάθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωριμία με τη δομή, την οργάνωση και τη λειτουργία μίας επιχείρησης», το οποίο παρακολούθησαν οι μαθητές στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας με τη βοήθεια των καθηγητριών τους, κ. Κωνσταντίνας Βογιατζή (μάθημα τεχνολογίας)  και κ. Μακρίνας Καραγλάνη (μάθημα βιολογίας).

Στην εκδήλωση οι καθηγητές δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του Δημάρχου για την αξιέπαινη προσπάθεια τους να αναδείξουν τις ικανότητες και τη φαντασία των μαθητών καθώς και την ικανότητα τους να συνεργάζονται και να οργανώνουν επιχειρηματικά σχέδια. Ο Δήμαρχος παρακίνησε τους νέους να συνεχίσουν να αξιοποιούν τα εργαλεία που τους δίνονται από το σχολείο για να κατακτούν γνώσεις και δεξιότητες.