Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων με αφορμή τα κενά έως και δεκαπέντε αναπληρωτών εκπαιδευτικών του Μειονοτικού Προγράμματος των Μειονοτικών Σχολείων (ΠΕ73) που διδάσκουν σε διάφορα Μειονοτικά Σχολεία των τριών νομών της Θράκης, κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ.

Ο βουλευτής Ροδόπης ρωτά την κ. Κεραμέως ” πότε προβλέπεται να καλυφθούν οι κενές έως και σήμερα θέσεις των εκπαιδευτικών του Μειονοτικού Προγράμματος των Μειονοτικών Σχολείων (ΠΕ73) που διδάσκουν σε διάφορα Μειονοτικά Σχολεία των τριών νομών της Θράκης”. 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Κενά έως και δεκαπέντε αναπληρωτών εκπαιδευτικών του Μειονοτικού Προγράμματος των Μειονοτικών Σχολείων (ΠΕ73) που διδάσκουν σε διάφορα Μειονοτικά Σχολεία των τριών νομών της Θράκης, συνεχίζουν κατά πληροφορίες μας να υφίστανται έως και σήμερα, ενώ έχουμε διανύσει ήδη δύο μήνες λειτουργίας στο νέο σχολικό έτος 2020-21.
Όπως καταλαβαίνετε η έλλειψη αυτών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών του Μειονοτικού Προγράμματος των Μειονοτικών Σχολείων (ΠΕ73) επιβαρύνει περεταίρω την λειτουργία του προγράμματος με δυσαναπλήρωτα κενά, χαμένες διδακτικές ώρες και ενώ το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας καταβάλει άοκνες προσπάθειες για να ανταπεξέλθει στις πρωτόγνωρες συνθήκες πανδημίας που επικρατούν στην Χώρα.
Συνεπώς, επιβάλλεται η άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας πρόσληψή τους.
Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:
Πότε προβλέπεται να καλυφθούν οι κενές έως και σήμερα θέσεις των εκπαιδευτικώντου Μειονοτικού Προγράμματος των Μειονοτικών Σχολείων (ΠΕ73) που διδάσκουν σε διάφορα Μειονοτικά Σχολεία των τριών νομών της Θράκης;
Ο ερωτών βουλευτής,
Ιλχάν Αχμέτ.