Σε λίγα χρόνια η Κομοτηνή θα αποκτήσει το νέο της Γενικό Νοσοκομείο, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ) του ΙΣΝ, με σκοπό τη διεύρυνση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη, την ενίσχυση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας για όλους, και την ενδυνάμωση των επαγγελματιών υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

 

Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ, που  θα αντικαταστήσει τις υφιστάμενες υποδομές σε νέα τοποθεσία κοντά στην πόλη, φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο δημόσιας νοσηλείας, περίθαλψης και φροντίδας για τους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, και ειδικότερα του Νομού Ροδόπης. Το έργο έχει σχεδιαστεί από τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Renzo Piano, σε ένα κοινό όραμα με το ΙΣΝ για τη δημιουργία ενός νοσοκομείου το οποίο αποτελεί παγκόσμια πρωτοπορία μέσω της ένταξης υψηλότατων περιβαλλοντικών προδιαγραφών και μιας ουσιαστικά ανθρωποκεντρικής προσέγγισης σε όλες τις πτυχές του αρχιτεκτονικού, κλινικού και λειτουργικού σχεδιασμού.

 

Λίγο πριν από την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, και πιστοί στη δέσμευση να κρατηθεί  ανοιχτή η επικοινωνία  με την τοπική κοινότητα, σήμερα Τετάρτη 1η Νοεμβρίου διοργνώνεται παρουσίαση-συζήτηση σχετικά με το έργο, στις 18:00στο Θέατρο REX.

 

Στη συζήτηση θα συμμετάσχει ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει, μέσω ζωντανής σύνδεσης, ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος.