Σε διεθνές Νομικό Συνέδριο στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας μίλησε ο Επίκουρος Καθηγητής Συνταγματικού και Δημοσίου Δικαίου, Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος της 9ης Αναθεωρητικής Βουλής των Ελλήνων Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο TITU MAIORESCU στο Βουκουρέστι με τη συμμετοχή Καθηγητών και Ακαδημαϊκών από πολλές Χώρες της Ευρώπης (Ρουμανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία, Ελλάδα) καθώς και του κόσμου(ΗΠΑ, Ινδία κλπ).
Το θέμα του Συνεδρίου αφορούσε στο «Ρόλο του θεσμού της οικογένειας και στη σημασία της οικογενειακής κληρονομιάς και παράδοσης, υπό την οπτική του εθνικού Συντάγματος, του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου»
Ο Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης που εκπροσώπησε την Ελλάδα, παρουσίασε την: «Αξία της οικογένειας στην Ελλάδα: Συνταγματική προστασία και πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τελευταία Συνταγματική Αναθεώρηση στην Ελλάδα κατά την οποία αναγνωρίστηκε ο σημαντικός ρόλος που διαδραμάτισε η Ελληνική οικογένεια κατά τη διάρκεια τόσο της τελευταίας οικονομικής κρίσης όσο και κατά την Πανδημία COVID 19.
Γι’αυτό ο Συνταγματικός Νομοθέτης του 2019 θέσπισε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ως μίνιμουμ αναγνώριση της συμβολής του θεσμού ως θεμέλιο της Κοινωνίας και του ´Εθνους.