Πρόκειται για έργο 2.100.000 ευρώ ενώ αναμένεται να κατασκευαστεί σε πέντε μήνες από την έναρξη των εργασιών. Η νέα γέφυρα στο Κόσμιο θα αναβαθμίσει  τον οδικό άξονα προς τα χωριά, νότια της Ροδόπης και του δεύτερου παραλιακού τουριστικού μετώπου.

“EINAI ENA EΡΓΟ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ” είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς, ενώ στόχος είναι το πεντάμηνο ως όριο κατασκευής.

Ηδη προχωρούν τα έργα για την μετακίνηση αγωγών νερού, ρεύματος, αποχέτευσης  και αερίου , ενώ τα κατασκευαστικά έργα είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

Κατά την διάρκεια κατασκευής η κυκλοφορία θα γίνεται από κοντινούς παράδρομους με βασικό γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών.

Η νέα γέφυρα θα έχει μήκος 33,00 m και πλάτος 16,75 m εκ των οποίων τα 11,00 m καταλαμβάνονται από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας και τα υπόλοιπα 5,75 m από τα πεζοδρόμια και τον ποδηλατόδρομο. Πέρα από την κατασκευή της γέφυρας, προβλέπεται η προσαρμογή-βελτίωση του τμήματος της επαρχιακής οδού από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Κομοτηνής έως την είσοδο του οικισμού Κοσμίου, συνολικού μήκους 1 km, με την πρόσθετη κατασκευή ποδηλατόδρομου πλάτους 2,00 m.