«Πρόεδρος της Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας για Αναπτυξιακό Νόμο και Επιδοτούμενα Προγράμματα ΕΣΠΑ ο Αντώνης Γραβάνης»

Ως Πρόεδρος της Επιτροπής για τον Αναπτυξιακό Νόμο και τα Επιδοτούμενα Προγράμματα ΕΣΠΑ για Επιχειρήσεις ορίστηκε με απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνης Γραβάνης.
Πρόκειται για έναν εξαιρετικά κομβικό ρόλο σε επίπεδο χώρας για την επιχειρηματικότητα, λόγω της συμβολής του Αναπτυξιακού Νόμου και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.
Σκοπός της επιτροπής είναι να γνωμοδοτεί και να συνεργάζεται με τα αρμόδια Υπουργεία και φορείς για τον Αναπτυξιακό Νόμο και τα επιδοτούμενα προγράμματα, για την δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων αλλά και για την υλοποίηση αυτών.
Η νέα προγραμματική του ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελούν εξαιρετική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις ώστε να αξιοποιήσουν χρηματοδοτικά εργαλεία, αρκεί αυτά να σχεδιάζονται με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες αλλά και δυνατότητες των επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Γραβάνης δήλωσε:
«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ κ. Ιωάννη Μασούτη και τα μέλη της Δ.Ε. για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου και το Επιμελητήριο. Η νέα προγραμματική περίοδος του ΕΣΠΑ, ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος και το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελούν εξαιρετική ευκαιρία για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία πρέπει να σχεδιάζονται με στόχο τις πραγματικές ανάγκες και δυνατότητες τωνμικρομεσαίων επιχειρήσεων. Είναι ιδιαίτερης βαρύτητας η απόφαση της ΚΕΕΕ για την δημιουργία αυτής της επιτροπής, που συντεταγμένα θα διεκδικεί, γνωμοδοτεί και παρεμβαίνει εκπροσωπώντας τα Επιμελητήρια και της επιχειρήσεις όλης της χώρας.»