Για 13η ημέρα συνεχίζει η πυρκαγιά να κατακαίει το Παπίκιο Όρος.  Κάθε μέρα και χειρότερη η κατάσταση , με την φωτιά να περνάει και στην Βουλγαρία.  Με το πέρασμα του χρόνου , μάλλον άστοχη φαίνεται η εκτίμηση ότι  η πυρκαγιά δεν ενέχει κινδύνους.

Συγκεκριμένα κατά την επίσκεψη του βουλευτή Ροδόπης  Ιλχάν Αχμέτ στο  Επιχειρησιακό Κέντρο του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας έγινε γνωστό ότι η πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου δεν θεωρεί ότι η πυρκαγιά αυτήν την ώρα ενέχει κινδύνους τόσο για το δάσος όσο και για την δημόσια υγεία, αφού είναι έρπουσα και δεν απειλεί το δάσος της οξιάς που εντοπίζεται στο ανάγλυφο της συγκεκριμένης περιοχής.

Εκπληξη προκαλεί  η αφωνία της Αντιπεριφέρειας για ενημέρωση , αφού αρκέστηκε σε ένα προσωπικό μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη στο face book  πριν αρκετές ημέρες, στο οποίο αναφέρει τα μέσα, που σύμφωνα με τον ίδιο , εμφανίστηκαν στον ουρανό της Ροδόπης.

Ο δήμαρχος Ιάσμου την δωδέκατη ημέρα με μήνυμά του στο face book κάνει γνωστές τις πρωτοβουλίες που πήρε  σχετικά με επαφές με υπουργικά στελέχη για ενδυνάμωση των εναέριων μέσων. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Ιάσμου αναφέρει:

Είχα διαδοχικές επικοινωνίες με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας επιπλέον εναέρια και επίγεια μέσα για την άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς του Παπικίου Όρους. Ευχαριστώ τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο για την άμεση ανταπόκρισή του και τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου ο οποίος μεταβαίνει αύριο στη Ροδόπη, για να συντονίσει ο ίδιος τις επιχειρήσεις…