Aπό τα γραφεία του ΟΠΕΚΑ στη Κομοτηνή ξεκίνησε την επίσκεψή της η Υπουργός οικογένειας και κοινωνικής συνοχής Σοφία Ζαχαράκη την Κυριακή 28 Ιανουαρίου. Σε συνάντηση με τους εργαζομένους άκουσε τα θέματα που υπάρχουν προς επίλυση ενημέρωσε για τις νέες πρωτοβουλίες του υπουργείου και συζήτησε για την βελτίωση και εκσυγχρονισμό των παροχών των υπηρεσιών.

Στη συνέχεια με τη συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη επισκέφθηκαν το κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης παίδων Κομοτηνής.

“Ολοι εμείς αποτελούμε μια αλυσίδα σε κάθε άνθρωπο που μας έχει ανάγκη, ,τόνισε η υπουργός, ως νέο υπουργείο που δεν πρέπει κανένα μήνα να σταματήσει να έχει υψηλή παροχή υπηρεσιών , να φροντίζει τους αδύναμους με  προσωπικό που πολλές φορές είναι ολιγομελές και με συμβασιούχους.

“Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ”, είναι αυτοί που στέκονται κοντά σε αυτά τα παιδιά πρωί, μεσημέρι, βράδυ , είπε η Σοφία Ζαχαράκη.

Σε αύξηση προυπολογισμού αλλά και προσωπικού αναφέρθηκε η υπουργός καθώς και υποστήριξη της αυτόνομης διαβίωσης εκτός κέντρων, αλλά και στον προσωπικό βοηθό , όπως και στην επιδότηση για ανακαίνιση κατοικιών ατόμων με αναπηρία αλλά και επιχειρήσεων ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε την καθοριστική  βοήθεια της Υπουργού για τον ορισμό της Κομοτηνής ως  πρωτεύουσας νεολαίας με αποτέλεσμα την ανάδειξη της τοπικής κοινωνίας σε διεθνής συναντήσεις, ενώ με την παρουσία της, δήλωσε αισιόδοξος για την επιτυχία πολλών στόχων που για πολλά χρόνια δεν είχαν επιτευχθεί.