Μπορεί το ψήσιμο του αρνιού ή του κατσικιού να αποτελεί έθιμο του Πάσχα, αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να αποτελέσει το κεντρικό πιάτο της πρωτοχρονιάς.  Η παρέα βρέθηκε σε οικισμό της Κομοτηνής , από νωρίς έβαλε στη σούβλα το κατσικάκι και μετά τις δύο το μεσημέρι ήταν έτοιμο για κατανάλωση.

Οι ήπιες καιρικές συνθήκες βοήθησαν στην εξέλιξη του ψησίματος με τη γεύση να αποζημιώνει αυτούς που είχαν την ιδέα , κόντρα στα παραδοσιακά μενού της γιορτινής ημέρας.

Βέβαια ακολούθησε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας με τυχερό να αναδεικνύεται νεαρό μέλος της πρωτοχρονιάτικης παρέας.