“Ενώ τα σχολεία ανοίγουν , τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί” ανέφερε ο Στέφανος Μακρυγιάννης πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ροδόπης “Οι Τρεις Ιεράρχες” κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στην έδρα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης.

Οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων δυσχεραίνουν την εκπαιδευτική πράξη με τα πολυπληθή τμήματα , κίνηση που αποτελεί λογιστική περικοπή θέσεων εργασίας , αλλά και περικοπή μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Ο Στ. Μακριγάννης αναφέρει ότι τα κενά εκπαιδευτικών ανέρχονται σε 86, που αντιστοιχούν σε 2064 χαμένες διδακτικές ώρες από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας, με μεγάλο μέρος αυτών των κενών να αφορά την ειδική αγωγή.

Επίσης όπως είπε ο ΣΤ.Μακρυγιάννης, συνεχίζεται η απάντηση στην ενέργεια της Εκπαίδευσης Ροδόπης για πειθαρχική δίωξη εκπαιδευτικών αμφισβητώντας το δικαίωμα στην απεργία, ενώ σε αίτημα για συνάντηση με τη Δ.νση Ροδόπης πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς,  είπε πως το ραντεβού κλείστηκε μετά την έναρξη των μαθημάτων , ενέργεια που δεν βοηθά στη λύση των προβλημάτων.

Στη κινητοποίηση βρέθηκε και αντιπροσωπεία από τον Σύλλογο Γυναικών Ροδόπης σε ένδειξη συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς , απαιτώντας να μην πραγματοποιηθεί καμμία συγχώνευση τμημάτων με αποτέλεσμα τα πολυπληθή τμήματα , καθώς και την κάλυψη των κενών σε εκαπιδευτικούς, βοηθητικό προσωπικό και στελέχωση της παράλληλης στήριξης.