H πρώτη ημέρα της διήμερης περιοδείας στην Θράκη του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τομεάρχη Πρωτογενούς Τομέα στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,-Βουλευτής Λακωνίας- Σταύρου  Αραχωβίτη, ολοκληρώθηκε με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το βράδυ του Σαββάτου 6 Νοεμβρίου.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου , ο οποίος διατύπωσε την αγωνία  του αγροτικού κόσμου για τις ασκούμενες πολιτικές της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον αγροτικό κόσμο , όταν ήταν κυβέρνηση.

“Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό το επόμενο διάστημα ώστε να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση προκειμένου να υπάρξουν λύσεις σε όσους εμπλέκονται στον πρωτογενή τομέα τον οποίο θεωρούμε βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή” συμπλήρωσε ο Βουλευτής Ροδόπης.

 

VIDEO από την LIVE μετάδοση του MARON NEWS

“Ζούμε την χειρότερη κυβέρνηση από την μεταπολίτευση , την πιό ακατάλληλη στιγμή. Η χώρα ταλανίζεται από τρεις μεγάλες κρίσεις , tην υγειονομική , με τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης πολιτικής κάθε χρόνο να είναι χειρότερα, την κρίση ακρίβειας που χτυπάει κυρίως τους παραγωγούς αλλά και τους καταναλωτές , αλλά και την κλιματική κρίση που την βίωσε έντονα η περιοχή ανέφερε ο Σταύρος Αραχωβίτης.

Για την κρίση της ακρίβειας ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τρεις βασικές κατευθύνσεις

  1. Η άμεση στήριξη των παραγωγών, πχ. στους κτηνοτρόφους ένα έκτακτο βοήθημα για την να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις μεγάλες αυξήσεις των ζωοτροφών.
  2.  Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης τόσο στην ενέργεια , αλλά και στην επιστροφή του ειδικού φόρου σε όλους όσους παράγουν
  3.  Οι κλαδικές πολιτικές μ όπως οι ζωοτροφές στις απομακρυσμένες περιοχές, επιδότηση μεταφορικού ισοδύναμου για τα νησιά και για περιοχές με δυσκολία πρόσβασης.