Με αφορμή τη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, βρέθηκε στην συμπρωτεύουσα όπου πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά και αυτοδιοικητικά στελέχη, όπως Βουλευτές του νομού, τον νέο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, τον τέως Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα καθώς και με παλιά και νέα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Την Παρασκευή παρευρέθηκε, σε συνάντηση νεολαίων που οργάνωσε η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μαζί με τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου και συνεργάτες. Επίσης ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του εκδότη Νίκου Καραμανλή, επισκέφθηκε, την κοινωνική εκδήλωση που οργάνωσε η ψηφιακή εφημερίδα Political.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΕΘ

Ο Βουλευτής Ροδόπης, επισκέφθηκε στοχευμένα συγκεκριμένα περίπτερα της 88ης ΔΕΘ, επιδιώκοντας να αναδείξει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει γεωπολιτικά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο χώρο της Βορείου Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε, με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χ. Τοψίδη και τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Ν. Ευκαρπίδη στο χώρο του περιπτέρου της Περιφέρειας. Επίσης, στον ίδιο χώρο συναντήθηκε με επικεφαλής των αποκεντρωμένων διοικήσεων όπως και με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου και τον Αντιπρόεδρο Δ. Καφαντάρη. Ενδιαφέρον είχε, η συζήτηση που έκανε ο πρώην Υπουργός με την Ένωση Περιφερειακού Τύπου, στην οποία συμμετέχει και ο εκδότης της εφημερίδας «ΧΡΟΝΟΣ»  Σ. Φανφάνης, για τα θέματα που τους αφορούν, τους οποίους κάλεσε να συμμετέχουν και στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο που θα διεξάγει η εφημερίδα «ΧΡΟΝΟΣ» 3-4 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή.

Ο επόμενος σταθμός ήταν στο περίπτερο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης όπου είχε την ευκαιρία εκτός από τον Πρύτανη Φ. Μάρη και τις Πρυτανικές αρχές, να συναντήσει και τον Υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, στον οποίο τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η ενίσχυση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου όχι μόνο με περισσότερους φοιτητές και νέα τμήματα αλλά και με περισσότερες πιστώσεις και αυξημένο διδακτικό – ερευνητικό προσωπικό.

Σε συναντήσεις με άλλους Υπουργούς, όπως με τον Υπουργό Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκο, με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χ. Σταϊκούρα, με τον Υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο, με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Παναγιωτόπουλο, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλια και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Παπαθανάση, έθεσε ζητήματα που αφορούν στο νομό Ροδόπης και γενικότερα στη Θράκης.

Επίσης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, δεν παρέλειψε να επισκεφθεί τη Διμοιρία υποστήριξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, που είχε έρθει στην Θεσσαλονίκη για τα μέτρα ασφαλείας, συζητώντας μαζί τους τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Στην κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που ακούστηκαν σημαντικές εξαγγελίες που αφορούν στην Ελληνική Περιφέρεια, στην Ελληνική οικογένεια, στην στήριξη των αγροτών και στην στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, έδωσε το παρών μαζί με πολλούς συναδέλφους και φίλους του, μαζί με τους οποίους το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε την ευκαιρία να αναπτύξει αντίστοιχες κοινοβουλευτικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για την προώθηση των συγκεκριμένων θεμάτων.

Ο κύκλος της 88ης ΔΕΘ ολοκληρώθηκε με συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της αγοράς της Ροδόπης, με τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Ν. Ευκαρπίδη, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ν. Αγγελίδη, με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Α. Γραβάνη, με την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κ. Κωνσταντινίδου, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης Α. Βαφειάδη, με τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδος και μέλος του Δ.Σ του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Π. Χαβιαρά και με το μέλος του Δ.Σ του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Α. Δεμίρη. Παρών στην συνάντηση ήταν και ο επιστημονικός συνεργάτης του Έλληνα Επιτρόπου Η.Ιορδανίδης, με τους οποίους έκανε τον απολογισμό του τριημέρου, επισημαίνοντας την έντονη παρουσία της Ροδόπης.

Τέλος, στο περιθώριο της 88ης ΔΕΘ, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, συναντήθηκε και με τον Ολυμπιονίκη μας στην Ελεύθερη Πάλη Νταουρέν Κουρουγκλίεφ και με τον Ελληνοπόντιο προπονητή του Χ. Ξενίδη.