Kείμενο που υπογράφουν οι  δημοσιογράφοι της Ορεστιάδας , έγινε γνωστό με τίτλο:

Στον “πόλεμο” με τον κορωνοϊό δεν πάμε με “ράδιο αρβύλα”

Γίνεται αναφορά, στην ελλειπή ενημέρωση που υπάρχει στην εξέλιξη της νόσου και των περιστατικών στην υπεύθυνη νοσοκομειακή μονάδα και ζητείται να υπάρχει ενημέρωση σε καθημερινή βάση έτσι ώστε να “εξουδετερωθεί”  ένας άλλος, γνωστός αλλά πάντα επικίνδυνος “ιός”, που το βασικό του σύμπτωμα είναι η λαγνεία για “κλικ” και “like”.

Aκολουθεί η ανακοίνωση των δημοσιογράφων του Βόρειου Εβρου.

Κύριε διοικητά,

Σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα από την επιβεβαίωση του πρώτου περιστατικού κορωνοϊού στο Π. Γ. Ν. Αλεξανδρούπολης, διαπιστώνουμε αφενός το αμείωτο και αγωνιώδες ενδιαφέρον των αναγνωστών/ακροατών/τηλεθεατών μας να ενημερωθούν έγκυρα για τις εξελίξεις γύρω από αυτό το ύψιστης σημασίας για τη δημόσια υγεία ζήτημα αφετέρου παρατηρούμε τη διασπορά πληροφοριών που μεταδίδονται ή δημοσιεύονται από ορισμένα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, προερχόμενες από αδιευκρίνιστες πηγές, πιθανόν μη εξουσιοδοτημένες ή μη αξιόπιστες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στην κοινωνία.

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως τον φόρτο εργασίας που επιφέρει σε όλο το προσωπικό και στη διοίκηση του νοσοκομείου η διαχείριση μίας τόσο κρίσιμης κατάστασης και σεβόμενοι απόλυτα τους χρόνους και την πίεση που υφίσταστε όλοι, ζητούμε τη συνεργασία σας για να μην επιτρέψουμε στην παραπληροφόρηση να βρει πρόσφορο έδαφος.

Θεωρούμε ότι θα ήταν χρήσιμο για όλους να διακινείται σε χρόνο που εσείς θα ορίσετε, και θα μπορεί να αποτυπώνει την εικόνα απολογισμού 24ώρου, ένα ενημερωτικό δελτίο (ίσως με χαρακτήρα “non paper”), το οποίο θα διασφαλίζει την εγκυρότητα όσων μεταδίδουμε ή δημοσιεύουμε, θα απαλλάξει εσάς από τα επίμονα ή σε ακατάλληλες ώρες τηλεφωνήματά μας και θα “εξουδετερώσει” έναν άλλο, γνωστό αλλά πάντα επικίνδυνο “ιό”, που το βασικό του σύμπτωμα είναι η λαγνεία για “κλικ” και “like”.

Προτείνουμε το συγκεκριμένο ενημερωτικό να αποστέλλεται μέχρι τις 6:30 το απόγευμα το αργότερο, ώστε να εξυπηρετεί έγκαιρα τις εφημερίδες και τα βραδινά δελτία ειδήσεων.

Τα στοιχεία που επιθυμούμε να μας γνωστοποιείτε είναι τα απολύτως απαραίτητα για την περιγραφή της κατάστασης, δηλαδή τον αριθμό των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα φύλα και τις ηλικίες των ασθενών, τη γενική κατάσταση της υγείας τους και τις Μονάδες στις οποίες νοσηλεύονται (Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων ή ΜΕΘ). Παρακαλούμε, τέλος, να μοιραστείτε μαζί μας και τη χαρά των εξιτηρίων που ευελπιστούμε ότι θα λάβουν όλοι όσοι νοσηλεύονται ή θα νοσηλευτούν το επόμενο διάστημα στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και προσβλέπουμε στη συνεργασία σας.

Υπογράφουν:

Χρυσούλα Σαμουρίδου (ΕΡΤ Ορεστιάδας)
Βασίλης Πρεμίδης (ΕΡΤ Ορεστιάδας)
Χρυσή Εμμανουηλίδου (Εφημερίδα Μεθόριος)
Νίκος Πατούνας (Ράδιο Μεθόριος)
Γιάννης Βαβαλικούδης (Ράδιο Έβρος & radioevros.gr)
Σταυρούλα Αγελαδαράκη (Ράδιο Έβρος & radioevros.gr)
Βέρα Μαυρίδου (Δημοτική Ραδιοτηλεόραση Ορεστιάδας)
Γιάννης Τομαδάκης (thrakinea.gr)