Η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς» καθιερώθηκε με διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2012 και λαμβάνει χώρα στις 16 Οκτωβρίου κάθε χρόνο με στόχο τη βελτίωση του ποσοστού των ασθενών που επιβιώνουν από έξω νοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή, μέσω της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης του κοινού στην ανάληψη θύματος ανακοπής και στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ).

Η αιφνίδια καρδιακή ανακοπή σε εξωνοσοκομειακό περιβάλλον αποτελεί την 3η αιτία θανάτου στις ανεπτυγμένες χώρες με 350.000 θύματα ετησίως, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την ύπαρξη απινιδωτή σε εύλογη απόσταση από ένα περιστατικό ανακοπής και κατάλληλα εκπαιδευμένους πολίτες στη χρήση της συσκευής.

Η Ελλάδα βρίσκεται δυστυχώς στις τελευταίες θέσεις της επιβίωσης θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής γεγονός που αποδεικνύουν χαμηλή ανταπόκριση των πολιτών στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και τις μεθόδους της.

Το εστιατόριο «Ρεφενέ», θέλοντας να συμβάλει στη μείωση του θλιβερού αυτού ποσοστού στη χώρα μας προχώρησε στην προμήθεια και τοποθέτηση ενός απινιδωτή στο χώρο του καταστήματος, στην οδό Βασιλέως Παύλου 10.

Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, διοργανώνουν σεμινάρια για την ασφαλή χρήση του απινιδωτή και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όσους διατηρούν καταστήματα σε κοντινή απόσταση και απλούς πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή.

Για περισσότερες πληροφορείς μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κατάστημα στα τηλέφωνα 2531023199 καθώς και στο 6940531545.