Την πρώτη του προεκλογική περιοδεία στα χωριά της Ροδόπης ξεκίνησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, επισκεπτόμενος τους οικισμούς Στρύμης, Διώνης, Κρωβύλης και Ασκητών.

Στα χωριά αυτά παραβρέθηκε αρκετές φορές κατά την διάρκεια της τετραετίας καταγράφοντας προβλήματα και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την επίλυση τους. Παρόλα αυτά όμως, η προεκλογική επίσκεψη διατηρεί τον συμβολικό της χαρακτήρα, διότι αυτή η περιοχή του Νομού είχε υποστεί τα προηγούμενα χρόνια την μεγαλύτερη διαρροή πληθυσμού.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης συζήτησε με τους κατοίκους νέες έξυπνες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και την αντιμετώπιση δυσκολιών που αντιμετωπίζουν. Οι κάτοικοι τον υποδέχτηκαν θερμά και του ζήτησαν να συνεχίσει να τους στηρίζει και να συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής.

Στον οικισμό των Ασκητών, ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον Βουλευτή, όχι μόνο για την διαχρονική του στήριξη αλλά και για την πρωτοβουλία του να καλέσει στην Βουλή των Ελλήνων μεταξύ άλλων προσφυγικών σωματείων, το σύλλογο Καππαδοκών, προκειμένου να μιλήσει στην εθνική αντιπροσωπεία και να παρουσιάσει την ιστορική διαδρομή των προσφύγων, την εγκατάσταση τους στην Θράκη, την συμβολή τους σε όλους τους εθνικούς αγώνες που ακολούθησαν και την προσφορά τους στην διαμόρφωση της σύγχρονης πολιτιστικής ταυτότητας της Ροδόπης.

Ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκε η φωνή τους από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων .