Το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΑΠ διαθέτει το πρόγραμμα με τίτλο Σύγχρονες μέθοδοι επεξεργασίας, ανάλυσης και απεικόνισης δεδομένων με χρήση Power BI, συνολικής διάρκειας: 125 ώρες, 8 εβδομάδες και Μέθοδο υλοποίησης και διαδικασίες παρακολούθησης: Εξ αποστάσεως στο Θεματικό Πεδίο: Επιστημών Υγείας

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια πλήρη, καινοτόμα και πρακτικά εφαρμόσιμη εκπαίδευση στις σύγχρονες τεχνικές διαχείρισης, ανάλυσης και οπτικοποίησης μεγάλων όγκων δεδομένων μέσω του Power BI, του πιο προηγμένου και διαδεδομένου εργαλείου Business Intelligence.

Οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν ανταγωνιστικές δεξιότητες, μαθαίνοντας πώς να ενσωματώνουν δεδομένα από πολλαπλές πηγές, να δημιουργούν δυναμικά μοντέλα δεδομένων, να εκτελούν σύνθετους υπολογισμούς με DAX, και να βελτιστοποιούν τις αναφορές τους για μέγιστη απόδοση και ασφάλεια.

Παράλληλα, το πρόγραμμα προσφέρει πρωτοποριακές γνώσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Μηχανική Μάθηση, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν αλγορίθμους Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), καθώς και τις γλώσσες R και Python, για προχωρημένες αναλύσεις και αυτοματοποιημένες προβλέψεις. Ειδικά σχεδιασμένες ενότητες καλύπτουν την εφαρμογή SQL στο Power BI, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να διαχειρίζονται και να ανακτούν δεδομένα με αποτελεσματικότητα.

Οι εκπαιδευόμενοι θα εξοικειωθούν με τεχνικές προχωρημένης στατιστικής ανάλυσης και AIdriven analytics, αποκτώντας πρακτική εμπειρία μέσα από δεδομένα υψηλής αξίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αυτοματοποιημένες ροές εργασίας, διαδραστικές αναφορές προσαρμοσμένες για PC και κινητές συσκευές, καθώς και καινοτόμες στρατηγικές διαμοιρασμού πληροφοριών σε ακαδημαϊκό και επαγγελματικό περιβάλλον.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους και φοιτητές Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της ημεδαπής και της αλλοδαπής, ιδιώτες ή στελέχη επιχειρήσεων που στην εργασία τους χρειάζεται να αναλύουν δεδομένα και να χρησιμοποιούν το εργαλείο επιχειρηματικής ευφυΐας Power BI, ερευνητές ή υποψήφιους διδάκτορες από διάφορα άλλα αντικείμενα που χρειάζονται για την έρευνά τη χρήση των παραπάνω εργαλείων, στατιστικούς, μαθηματικούς, ιατρούς, κοινωνιολόγους, διαιτολόγους/διατροφολόγους, ψυχολόγους, επαγγελματίες στον χώρο της Πληροφορικής Επιστήμονες Υγείας και όσους εργάζονται ή θέλουν να εργαστούν στον χώρο της Φαρμακοβιομηχανίας. Τέλος, να σημειώσουμε ότι οι μέθοδοι στατιστικής ανάλυσης, μηχανικής μάθησης και επεξεργασίας δεδομένων που θα συζητηθούν είναι απαραίτητο προσόν για κάθε ερευνητή, ανεξαρτήτως πεδίου, που ανήκει σε κάποια ερευνητική ομάδα ώστε να μπορεί να παρουσιάσει, κατανοήσει και ερμηνεύσει τα αποτελέσματα των στατιστικών διεργασιών, καθώς επίσης και για επιχειρήσεις που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη των δεδομένων τους.

 

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων
07/04/2025 έως 02/05/2025

Έναρξη – Λήξη
04/05/2025 – 22/06/2025

Πληροφορίες
Δημήτρης Πανάρετος, 6940690779