Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής στο οποίο για 30 χρόνια ήταν διευθυντής ο πατέρας του Στυλιανός και ο ίδιος σημαιοφόρος και πρόεδρος των μαθητών, τίμησε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.

Υποδέχθηκε 52 μαθητές συνοδευόμενους από 49 γονείς, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων και στην έκθεση για την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο Βουλευτής Ροδόπης χάρισε σε όλα τα παιδιά από ένα βιβλίο του για την Συνταγματική Αναθεώρηση του 2019 στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή της οποίας ήταν ο πρώτος Θρακιώτης πρόεδρος στην Ελληνική ιστορία.

Απευθυνόμενος προς τους γονείς, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη που έδωσαν στα παιδιά τους αυτή την ευκαιρία να δουν από κοντά το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ απευθυνόμενος προς τους μαθητές, τους είπε ότι κάποιος από αυτούς ενδεχομένως στο μέλλον να κάθεται στη θέση του στο Κοινοβούλιο συνεχίζοντας μια παράδοση που τώρα με κόπο δημιουργείται. «Ξεκινήσαμε από μακριά για να φτάσουμε σήμερα εδώ. Περπατήσαμε μέσα σε δυσκολίες με σκληρό αγώνα. Η απόσταση από το θρανίο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής ως τη θέση του Βουλευτή και του Υπουργού Παιδείας είναι για μας μια τεράστια διαδρομή ιδιαίτερα όταν σπας μια αρνητική παράδοση 50 χρόνων απουσίας της Ροδόπης από τα κέντρα των αποφάσεων. Εμείς το πετύχαμε κι εσείς είμαι βέβαιος ότι θα το συνεχίσετε. Έχω όμως κάτι να σας πω, σε όλη αυτή τη διαδρομή δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσετε από που ξεκινήσατε και να βάζετε τον τόπο μας και την πατρίδα μας πάνω από κόμματα και συμφέροντα, πάνω από όλα…»