Δυναμική κινητοποίηση των μελισσοκόμων της ΠΑΜΘ σήμερα Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου στην έδρα της περιφέρειας στην Κομοτηνή. Ταυτόχρονα παρόμοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έγιναν σε όλες τις έδρες των περιφερειών από τους μελισσοκόμους , που όπως λένε το κράτος τους κάνει τη ζωή δύσκολη.

” Ο ζωτικός χώρος των μελισσών είναι το δάσος και όχι οι ταράτσες¨ λένε χαρακτηριστικά οι μελισσοκόμοι που βλέπουν τα εμπόδια να προκύπτουν το ένα μετά το άλλο για την εξέλιξη της εργασίας τους.

“Θελουμε την κυβέρνηση να στηρίξει την παραγωγή και όχι το εμπόριο” λένε οι παραγωγοί επισημαίνοντας τις παράνομες ελληνοποιήσεις και τα αμφίβολα προιόντα που πωλούνται μέχρι και τρία ευρώ το κιλό . Αυτό δεν είναι μέλι αναφέρουν.

Στην έναρξη της συζήτησης με τον περιφερειάρχη ακούστηκαν παράπονα για την αργοπορία του στην συνάντηση που είχε ως αποτέλεσμα την αναμονή των διαμαρτυρομένων μελισσοκόμων, ο ίδιος ανέφερε πως είχε συνάντηση με τον διοικητή του 4ΣΣ και ζήτησε συγνώμη , ενώ αμέσως μετά επανέλαβε την πολιτική της περιφέρειας για τον πρωτογενή τομέα που αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για την διοίκηση της ΠΑΜΘ.

Για άλλη μια φορά ο Χ.Τοψίδης αναφέρθηκε στην πιθανή επίσκεψη του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης στη Ροδόπη μετά την AGROTICA για να δει και να ακούσει από κοντά τα προβλήματα των κλάδων της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.