Η κατάτμηση του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, η φοιτητική κοινότητα των τριών, πλέον, διαφορετικών τμημάτων συναντάει πρωτόγνωρες δυσκολίες στην καθημερινότητα της. Προβλήματα τα οποία δεν αντιστοιχούν σε ένα σύγχρονο πανεπιστήμιο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, όπως αυτό για το οποίο μαχόμαστε όλα αυτά τα χρόνια ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η υπεύθυνη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΚΕ.ΚΠ.ΠΕ Μαρίνα Χρηστάκη και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών, Γιάννης Βεργίδης συναντήθηκαν με την Αντιπρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Δ.Π.Θ. κα Ζωή Γαβριηλίδου. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 24/1/2020 τέθηκαν στο τραπέζι πληθώρα θεμάτων τα οποία έπρεπε να τονιστούν, ώστε μέσα από τον διάλογο και την τακτική επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς να βρεθούν λύσεις που θα βελτιώσουν άμεσα τα προβλήματα που συναντάμε ως φοιτητές
Θέσαμε θέματα που αφορούσαν τη μετακίνηση των φοιτητών προς την Πανεπιστημιούπολη, τις εστιακές υποδομές καθώς και τα προβλήματα της Λέσχης και των αδέσποτων στο χώρο του Πανεπιστημίου. Επιπλέον δεν μπορούσε να παραλειφθεί το ζήτημα της υποστελέχωσης του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης που είχε σαν αποτέλεσμα την έκδοση του Προγράμματος Εξεταστικής 5 ημέρες πριν την έναρξη της, το θέμα των υποδομών των τριών τμημάτων με αποκορύφωμα την κατάσταση που επικρατεί στο Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής καθώς και σωρεία θέματα ακαδημαϊκού περιεχομένου των τριών τμημάτων.
Υπήρξε γόνιμος διάλογος, με την κα Γαβριηλίδου να εισακούει τους προβληματισμούς μας και πλέον η προσοχή και των δυο πλευρών εστιάζει στην επίλυση των ζητημάτων αυτών.
Σαν ΔΑΠ-ΝΔΦΚ απορρίπτουμε τη στείρα κριτική και αναλαμβάνουμε δράση, έμπρακτα, για το καλό ολόκληρης της φοιτητικής κοινότητας και για να αποκτήσουμε όλοι μας το σύγχρονο πανεπιστήμιο που ονειρευόμαστε και μας αξίζει.