Το 2024 ας λειτουργήσει σε δύο διαστάσεις, σε εκείνη της μνήμης, με αναστοχασμό στα λάθη και τις παραλείψεις, και σε εκείνη του πραγματιστικού προγραμματισμού, είπε στον λόγο του ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Παντελεήμωνας κατά την τελετή κοπής της Βασιλόπιτας της Μητρόπολης για το 2024.

Συνεχίζοντας ο Μητροπολίτης είπε ότι στέκεται με προβληματισμό και συγκίνηση στα παγκόσμια γεγονότα , όπως οι φονικοί σεισμοί, οι πόλεμοι στην γειτονιά μας , οι  οικονομικές αναταράξεις.

“Προσεύχομαι μαζί σας και αδιάκοπα για τα θύματα των Τεμπών, να μην επαναληφθούν εγκληματικές αστοχίες και επιλογές που μας προκαλούν θρήνο για τους συνανθρώπους και το φυσικό περιβάλλον, το οποίο αποστερούμεθα κάθε χρόνο και περισσότερο, αποτέλεσμα μιας τεράστιας πυρκαγιάς, μιας κερδοσκόπου επιλογής έναντι της αδιαπραγμάτευτης προστασίας των δασών μας.

ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΩΣ ΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟ 2024  με δημιουργική αγωνία για τα νιάτα της πατρίδας μας, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η εποχή μας , όπως και κάθε εποχή καταξιώνεται από ανθρώπους που διακρίνονται   από την αίσθηση ευθύνης έναντι των συνανθρώπων τους.