Ότο Ρεχάγκελ και μέλη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που κατέκτησε το Euro 2004 βραβεύτηκαν από το ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ  . Η  επίσημη τελετή έναρξης του 30ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ήταν μια τελετή που τιμά το πανεπιστήμιο και που είχε στερηθεί τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Το αμφιθέατρο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΡΙΕΛΛΗΣ γέμισε από τους φοιτητές του τμήματος που ήρθαν να δουν από κοντά τον άνθρωπο που γέμισε με υπερηφάνεια όλους τους Ελληνες αλλά και τους ποδοσφαιριστές που χάρισαν απίστευτες και αξέχαστες στιγμές.

Άγγελος Χαριστέας, Ζήσης Βρύζας, Γιώργος Καραγκούνης,  Τάκης Φύσσας,  Παντελής Καφές, Φάνης Κατεργιαννάκης αλλά και ο βοηθός προπονητή Γιάννης Τοπαλίδης βραβεύτηκαν από τις πρυτανικές αρχές με τον προπονητή τους να αναγορεύεται σε επίτιμος διδάκτωρ του ΤΕΦΑΑ.

Το βαρύ τρόπαιο  εμφανίστηκε στην τελετή , έπειτα από την χορογραφία των φοιτητριών που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους θεατές , και θα εκτεθεί το Σάββατο 21 Μαΐου στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής για να μπορέσουν μικροί και μεγάλοι να το δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν με αυτό.