Ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με το Δημοτικό Κυνοκομείο διοργανώνουν την Κυριακή 22 Μαΐου στην πλατεία Ειρήνης, τις ώρες 10:00 έως 14:00, εκδήλωση, ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των πολιτών και υιοθεσίας αδέσποτων που φιλοξενούνται στο Κυνοκομείο.

Ο κτηνίατρος του Δημοτικού Κυνοκομείου, Αχμέτ Ταϊφούν, θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για τους απαιτούμενους εμβολιασμούς, τις στειρώσεις και γενικότερα, για την απαραίτητη υγειονομική φροντίδα του ζώου. Επίσης, οι εκπαιδευτές σκύλων, Μπάμπης Κουκουζέλης και Νικόλ Παπαστεργιάδη, θα παρέχουν χρήσιμες συμβουλές προς τους ιδιοκτήτες και τους ενδιαφερόμενους να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο, με σκοπό να γίνει καλύτερη κι ευκολότερη η κοινή τους συμβίωση. H εκπρόσωπος του Κυνοκομείου, Ευαγγελίνα Μουτουσίδου, θα ενημερώσει για τον τρόπο που γίνεται η υιοθεσία, που είναι απόλυτα νόμιμη.

Το προσκλητήριο απευθύνεται σε συνδημότες μας που επιθυμούν να υιοθετήσουν και να φροντίσουν ένα αδέσποτο, έχοντας προηγούμενα λάβει σοβαρά υπόψη τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο ζώο.
Όλα τα αδέσποτα ζώα που φεύγουν από το Κυνοκομείο έχουν λάβει τη μέριμνα των υπηρεσιών: είναι εμβολιασμένα, στειρωμένα, αποπαρασιτωμένα και φέρουν ηλεκτρονική σήμανση (microchip), όπως ορίζεται από τον νόμο.

Το αδέσποτο ήρθε για να μείνει στην οικογένεια και στη ζωή σας.