Με θετικό πρόσημο παρ’ όλες τις αντιξοότητες που υπήρξαν, αποτιμήθηκε το γλέντι που διοργάνωσε στους Ασωμάτους  ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος, σφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο το τέλος της φετινής καλοκαιρινής περιόδου και σηματοδοτώντας συνάμα την έναρξη της νέας πολιτιστικής χρονιάς.

 

Αν και ο καιρός το Σάββατο το απόγευμα 31/8/2024, δεν στάθηκε σύμμαχος, το πρώτο αντάμωμα που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Ασωμάτων έγινε πραγματικότητα το μεσημέρι της επόμενης μέρας Κυριακή 1/9/2024, δίνοντας έτσι το έναυσμα στους κατοίκους του χωριού αλλά και σε φίλους και επισκέπτες να δώσουν όλη τους την καλή διάθεση και όρεξη για ένα γλέντι που έδωσε πνοή στους Ασωμάτους, θυμίζοντας έστω και για λίγες ώρες κάτι από τα παλιά.

 

            Οι Ασώματοι, η πρωτεύουσα του κερασιού της Ροδόπης, ντύθηκαν τα γιορτινά τους και διασκέδασε τόσο με ζωντανή μουσική αλλά και με DJ, καλύπτοντας έτσι τις ψυχαγωγικές ανάγκες και γούστα όλων των παρισταμένων, ανεξαρτήτου φύλλου και ηλικίας.

 

            Στο περιθώριο του γλεντιού, τιμήθηκε ο πρώτος πρόεδρος του συλλόγου, στο πρόσωπο του οποίου τιμήθηκαν όλοι εκείνοι που πρωτοστάτησαν για την ίδρυση του συλλόγου, ενώ στη συνέχεια υπήρξε και κλήρωση μεγάλου αριθμού δώρων που εξασφάλισαν τα μέλη του συλλόγου, από την τοπική αγορά της Κομοτηνής.

 

            Χαιρετισμό απηύθυνε μέσω του εκπροσώπου του, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ενώ την εκδήλωση τίμησε με σύντομη επίσκεψή του και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Μανώλης Ταπατζάς.