Η ΕΝΙΔΥΚ στα πλαίσια των κινητοποιήσεων των συνδικάτων εν όψη της ΔΕΘ θα προχωρήσει το Σάββατο 12/9 στις 11 π.μ. σε κινητοποίηση/πικετοφορία στην αρχή του πεζόδρομου της Βενιζέλου, απέναντι από τον Κωτσόβολο, μοιράζοντας ανακοινώσεις με τις διεκδικήσεις συνδικάτων και φορέων της Ροδόπης για την διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση, τα βάρη της νέα οικονομικής κρίσης που πάλι προσπαθεί Κυβέρνηση και εργοδότες να τα ρίξουν στις πλάτες των εργαζομένων και του υπόλοιπου λαού.

Η φωνή των εργαζομένων δεν φιμώνεται

Στο επόμενο κατάπτυστο, αυταρχικό, αντεργατικό, αντιδημοκρατικό βήμα στην καταστολή και την τρομοκρατία προχωράει η κυβέρνηση της ΝΔ, με το Προεδρικό Διάταγμα 73 που δημοσιεύτηκε σήμερα σε ΦΕΚ, για το χτύπημα των δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων.

Με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση επιχειρεί να ενισχύσει την βαρβαρότητα της ανεργίας, των απολύσεων, των τσακισμένων μεροκάματων, τη φίμωση κάθε φωνής που διεκδικεί για υγεία, παιδεία, δουλειά με δικαιώματα.Κυβέρνηση κι εργοδοσία θέλουν με κάθε «πρόσφορο μέσο» να μπορούν να  διαλύουν και να απαγορεύουν κάθε «δημόσια υπαίθρια συνάθροιση», προκειμένου να βάλουν φραγμό στις εργατικές-λαϊκές διεκδικήσεις.Με το ΠΔ ανάβουν το πράσινο φως στα εντεταλμένα αστυνομικά όργανα προκειμένου να «μπει στο γύψο» το δικαίωμα στην εργατική λαϊκή κινητοποίηση, για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος.

 

Με τις απαγορεύσεις και τους σχεδιασμούς τους ομολογούνότι τους γίνεται εφιάλτης οι αγώνες που έρχονται, η δράση απέναντι στην πολιτική που για να ενισχύσει τους επιχειρηματικούς ομίλους και την μεγαλοεργοδοσία τσακίζει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

 

Τους ξαναλέμε: Η σιγή νεκροταφείου δε θα περάσει! Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά. Η φωνή των εργαζομένων δεν φιμώνεται!Το δίκιο και οι διεκδικήσεις, βγάζουν στο δρόμο τους εργαζόμενους, και γι’ αυτό δεν θα μπορέσετε να βάλετε τους αγώνες στο «γύψο»!

 

Τώρα χρειάζεται ενωτικός, μαζικός αγώνα για να διεκδικήσουμε:

 

  • Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων.
  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια.
  • Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ασφαλές το αναγκαίο άνοιγμα των σχολείων. Σχολεία καθαρά με 15 μαθητές στην τάξη!
  • Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα και άμεση επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών για μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος και κάθε νόμου που καταστέλλει τη λαϊκή πάλη και διεκδίκηση. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!

Όλοι στην πικετοφορία/κινητοποίηση της ΕΝΙΔΥΚ το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη στις 11 π.μ., στον πεζόδρομο της Βενιζέλου (έναντι Κωτσόβολoυ).